Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Dags att ta tillbaka det rosa protokollet

25 OKT 2018 22:57
Alvik Baskets damlag åkte ut mot Visby Ladies i kvartsfinalserien förra säsongen. På lördag är det dags för revansch. Matchen går i rosa tema och i samband med matchen kommer det att samlas in pengar till förmån för kampen mot bröstcancer.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2018 22:57

Förra säsongen fick ett snöpligt slut för Alvik Baskets damlag. I kvartsfinalserien tog säsongen slut efter förlust med 1–2 i matcher mot Visby Ladies. Nu väntar säsongens första match mot Visby. Men det är ny säsong och det är nästan ett helt nytt lag som Alvik ställs mot på lördag.

– Såklart man vill ha revansch mot Visby men eftersom de har nytt lag med ny coach, och vi också till viss del, så är det såklart helt nya förutsättningar, säger Alvik Baskets Paula Juhlin.

Visby har fyra nya importer, Zakiya Saunders, Branndais Agee och Jasmine Weatherspoon, från USA samt Janeli Lilleallik från Estland. Lägg till de svenska nyförvärven Jonna Raflund, från Malbas (Basketettan), och Veronika Mirkovic, direkt från college, så har du de som står för merparten av speltiden i Visby.

– Agee är riktigt bra, hon har ett bra skott och kan verkligen leverera, så hon är farlig, säger Alvik Baskets coach Fotios Ioannidis.

Visby har inlett säsongen med tre förluster (Telge, Eos och Norrköping) medan Alvik har vunnit de fyra inledande matcherna. Enligt Alviks coach Fotios är det inte en lätt match som väntar på lördag.

– Visby har storlek. De har ett nytt lag som blir bättre för varje match. Det kommer inte bli en lätt match. Vi kommer behöva kontrollera tempot i matchen och attackera korgen så vi får komma till straffkastlinjen, säger Fotios Ioannidis.

Alvik kommer närmast från en match mot Norrköping, där Alvik vann efter förlängning. 

– Framför allt var det vårt försvarsspel i första halvlek som inte var bra. Det kommer behöva vara bättre mot Visby och det är något vi har jobbat på i veckan. Men vi visade karaktär och fajtades oss till en seger mot Norrköping, det ska vi ha med oss, säger Fotios.

Paula Juhlin håller med och fyller i:

–  Vi måste spela bättre försvar både individuellt och som lag, för att få bättre tempo in i vårt anfall. Då tror jag det kan bli en rolig match, säger hon. 

Coach Fotios Ioannidis tror på sitt lag och om framhåller att om Alvik håller sig till planen ska de vara bättre än Visby.

– Vi vet att vi är ett bra lag, vi vet att vi är bättre än Visby, men vi måste fokusera på att spela vårt spel. Att veta vad vi ska göra och varför. Följer vi planen och gör det vi har gjort på träningarna så kommer vi vinna, säger han.

I samband med matchen mot Visby kommer Alvik att uppmärksamma och samla in pengar till kampen mot bröstcancer. En del i den ligagemensamma kampanjen Rosa Oktober.

 – Jag ser verkligen fram emot matchen och hoppas att så många som möjligt ska komma och stötta oss och insamlingen till Rosa Bandet, säger Paula Juhlin.

Alvik kommer att få klara sig utan Ilaria Zanoni, Martina Stålvant och eventuellt även utan Amanda Tivenius. 

Uppkast på lördag 27 oktober 15.00 i Åkeshovhallen. 

Det är valfritt inträde som oavkortat går till Rosa Bandet.

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link