Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren

Estelle kliver upp i Damlaget

2017-08-07 09:30
Estelle Centerstam spelade i basketettan förra året, där hon snittade 9.9 poäng, 3.6 returer och 1.4 assists per match, och nu är hon redo för en större utmaning och tar nästa steg med ligalaget.
  • Uppdaterad: 2017-08-07 09:46

Alvik har betytt mycket för Estelle, hon började i klubben som liten och är fortfarande kvar 11 år senare.

- Har alltid haft fantastiska coacher som hjälpt mig att utvecklas både som person och spelare, säger Estelle.

Hon tycker det gått bra för henne själv säsongen 2016-2017 och att hon fått lära sig att ta mer ansvar, men hon vill utveckla sitt spel med dribbling, besluttagande vid attacker och kunna skjuta snabbare.

- Det ska bli kul att äntligen få ta steget upp till A-laget, och det är extra kul att få göra det med klubben jag växt upp med, säger hon.

Jurgita är glad att Estelle antar utmaningen.

- Vi är ett växthus, så det är skönt att ta upp en tjej från klubben. Estelle är ivrig och vill ta nästa steg. Det jag redan vet om henne är att jag kan lita på henne fullständigt att hon kommer vara 100% närvarande och fokuserad och ta i 100% varje träning. Sådan karaktär är nyttig för ett lag då den energin smittar av sig. Hon kommer visa sina framfötter och vilja lära sig så mycket som möjligt, det gäller för henne att vara fokuserad varje träning och bara ge allt. Hennes specialitet och och vad hon känner sig trygg i är hennes skott. Nästa steg för henne kommer att vara att utveckla spel med dribbling och avläsnings- och passningsspelet. En viktig balans är att både få egna öppna skott och samtidigt kunna sätta upp andra spelare för skott.

Heja Estelle och heja Alvik!

Här kan ni se Estelles highlight från säsongen 2016/17

Skribent: Anna Lundquist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-87 04 10
E-post: This is a mailto link