Hoppa till sidans innehåll

Rubrikernas match

29 NOV 2018 21:56
Lördagens match skulle kunna ha många rubriker. ”Klara tillbaka i Åkeshov”, ”Första matchen i TV”, ”Europaspelande Telge på besök”, ”Länsderby”, ”Systrarna möts på planen”. Oavsett rubrik kan vi konstatera - det är äntligen match igen!
  • Uppdaterad: 29 NOV 2018 21:56

Alvik har inte spelat en match sedan den tredje november. Alvik har spelat sex matcher den här säsongen och det har blivit seger i alla sex.

– Det har varit ett väldigt långt uppehåll, på lördag får vi svaret om det varit bra eller dåligt för oss. Men vi har jobbat mycket på att utveckla vårt spel under uppehållet och jag hoppas effekterna ska synas, säger Alvik Baskets coach Fotios Ioannidis.

Telge har spelat en match mindre än Alvik och har en förlust, mot Norrköping med en poäng. Förutom fem matcher i SBL har de spelat fyra matcher i EuroCup. Telge har inte spelat någon match i SBL under november men två matcher i EuroCup, den senaste i torsdags.

Telge består till större delen av egenfostrade spelare, men lagets främsta aktör är från Alvik. Klara Lundquist behöver för Alvikare ingen närmare presentation. Mer än att hon har varit minst lika framgångsrik i Telge som hon var i Alvik. Hon är Telges främsta poänggörare och är den som står för flest assist. Hon är också den enda i dagens match som spelade EM-kval med landslaget i november.

Även Telges Ellen Åström var med 14-mannatruppen till landslaget men var en av två som inte fick spela någon av matcherna. Tillsammans med Klara Lundquist är hon ryggraden i Telge.

Förutom just nämnda så har den kroatiska landslagsspelaren Teodora Turudic varit en av Telges viktigaste spelare. Men hon skadade sig på förra landslagssamlingen och kommer bli borta resten av säsongen. För att ersätta henna har Telge valt att ta in den amerikanska forwarden Deanna Hope Weaver, som förra säsongen var en av Norrköpings främsta spelare. Det är dock oklart om hon kommer hinna bli spelklar till lördagens match.

– Telge är ett bra lag, med ett bra spel och med bra attackspelare. De har haft lite otur med skador i laget och så de har inte så många backupspelare. De har dessutom inte så mycket storlek och får därför problem inside, säger Fotios Ioannidis och fortsätter:

–  Vi har fler spelare med hög kvalité inside och det kommer vi så klart försöka utnyttja. Dessutom kommer en nyckel bli att hantera deras transition försvar. Telge ska inte få springa i massor av enkla poäng på oss.

Det är inte bara Klara Lundquist som kommer befinna sig i ”fel” lag under matchen, Telges assisterande coach heter den här säsongen Joakim Lantto. Lantto coachade i över 10 år i Alvik, från Kids club till damlaget. Det blir även intressant att följa systerkampen i matchen, i Alvik spelar nämligen Anna och Frida Lundquist systrar till Telges Klara Lundquist.

Men matchen är även speciell ur en annan synvinkel och då inte bara att den har den ovanliga starttiden 20.30 utan att det också för att det är första gången som en grundseriematch i damernas högsta serie visas på TV. Matchen visas nämligen i Sportkanalen samt på cmore.se. Men självklart ses basket på plats och det förväntas bli publikfest i Åkeshovshallen.

Uppkast 20.30 lördag 1/12, Åkeshovshallen. 

 >>> Förköp

 

 

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link