Hoppa till sidans innehåll

Alvik Baskets damlag går för åttonde raka

07 DEC 2018 12:09
Alvik har vunnit samtliga matcher den här säsongen och med sju segrar leder de SBL. En av segrarna var mot Visby Ladies i Åkeshovshallen. Nu möts lagen igen.
  • Uppdaterad: 07 DEC 2018 12:09

När lagen nu möts under fredagskvällen gäller det att de inte blir som kvartsfinalserien förra säsongen, där Alvik vann hemma för att sen förlora på bortaplan. 

Förra säsongen fick ett snöpligt slut för Alvik Baskets damlag. I kvartsfinalserien tog säsongen slut efter förlust med 1–2 i matcher mot Visby Ladies. En liten revansch var det därför när Alvik vann mot Visby Ladies i Åkeshovshallen i oktober.  Då var Alvik det klart bättre laget och vann övertygande.

 Så här såg det ut då:

Visby har fyra importer, Zakiya SaundersBranndais Agee och Jasmine Weatherspoon, från USA samt Janeli Lilleallik från Estland. Branndais Agee är ligans bästa poänggörare (23 p i snitt) och ligans näst bästa returtagare (10.8 i snitt). Men trots Branndais Agee poängskörd har Visby haft det tufft i inledningen av säsongen och förlorat samtliga sex matcher. På hemmaplan har de dock varit starka även om de inte lyckats knyta ihop säcken och vinna. Det kommer därför bli allt annat än en lätt match för Alvik att på bortaplan ställas mot ett Visby som verkligen vill knipa sin först seger.

Janel McCarville står över matchen för att vila, medan Martina Stålvant kommer vara ombytt för första gången hittills den här säsongen.

Uppkast fredag 7/12 19.00 i ICA Maxi Arena, Visby. Matchens sänds live på >>> webben!

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link