Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern Anna Stern med bollen i match i SBL.

Bara ett lag kan behålla segersviten

19 OKT 2018 22:20
Norrköping Dolphins med den förra Alvikscoachen Jurgita Kausaite vid rodret har vunnit samtliga matcher den här säsongen. Det har också Alvik Baskets damlag gjort. På lördag kommer ett av lagen tvingas bryta sin segersvit.
  • Uppdaterad: 19 OKT 2018 22:20

På lördag möts två formstarka lag. Alvik som vunnit de tre inledande matcherna (Uppsala, Högsbo och Mark) och Norrköping som även de har vunnit de tre inledande matcherna (Eos, Visby och Telge). För båda lagen kommer det också bli ett test hur de ligger till. Det blir också en speciell match eftersom Norrköpings coach Jurgita Kausaite de senaste två säsongerna coachat Alvik Baskets damlag.

– Det kommer vara en svår och speciell match. Jurgita har coachat laget tidigare och känner många av spelarna väldigt bra. Norrköping har börjat säsongen bra och verkar ha en positiv stämning i laget så det kommer bli en tuff match, säger Alvik Baskets coach Fotios Ioannidis. 

Även för Alviksguarden Anna Stern blir det en speciell match, när hon ställs mot sin moderklubb, en klubb hon spelat över 100 matcher i högsta serien för.

– Klart det känns speciellt att för första gången spela som bortalag i Stadium Arena, det var väldigt länge mitt andra hem. Men det känns jättekul och vi som lag är förberedda, vi vet vår gameplan och vilka styrkor vi vill utnyttja, säger Anna Stern.

Alvik kommer behöva kontrollera Norrköpings Shaylen Burnett. Hon är Norrköpings bästa poängplockare med 21 poäng per match, vilket också gör henne till SBL:s näst bästa poänggörare. Dessutom snittar hon 11,7 returer och 3 assist per match vilket även det är bäst i Norrköping.

Norrköpings saknar den finska landslagscentern Sofia Pelander och forwarden Michaela Borg.

– Gäller för oss att följa vår plan. Med Pelander och Borg borta kommer Norrköping ha svårt med vår storlek, de ska vi utnyttja. Att vi kommer fokusera på vårt insidespel är ingen hemlighet. Sen gäller det för oss att kontrollera tempot och stoppa Burnett, säger Fotios.

För Alvik är den förra WNBA-spelaren Janel Mccarville tillbaka efter att ha vilat matchen mot Mark. Martina Stålvant är dock tyvärr fortfarande borta på grund av skada.

Uppkast lördag 20/10 16.00 i Stadium Arena, Norrköping. Kan du inte vara på plats i Norrköping sänds matchen live på >>> webben.

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link