Hoppa till sidans innehåll

Damlaget hade laghelg - och spelade ut Norrköping

2017-09-12 11:11
Damlaget fortsatte sina förberedelser under helgen som gick med team building, träning och matching mot Norrköping i Norrköping. Helgen som helhet kan visa sig mycket viktig för laget framöver, men matchen i sig gav inte många svar.
  • Uppdaterad: 2017-09-12 11:11

Träning, samarbetsövningar och middag med laget ägnades det åt under lördagen, där tjejerna bodde i stugor en bit utanför Norrköping. En viktig pusselbit för att byta laget och hitta sin identitet.

På söndagen spelade laget sin andra försäsongsmatch mot seriekonkurrenten Norrköping Dolphins. Förutom skadade Louise Angel, ställde Alvik upp med fullt lag och kunde för första gången börja se hur det kommer se ut under säsongen som kommer. Ett stukat hemmalag kunde inte alls sätta emot och redan i halvtid var matchen avgjord. Då var ställningen 47-13 til Alvik.

Matchen slutade 74-38 och coach Kausaite kunde spela runt och testa sitt system. 

Jurgita Kausaite säger så här om helgen;
- Matchen speglade hela helgens syfte "teambuilding", där alla bidrog med något och vi fick träna på olika system i anfall samt hur vi klarar 1-1 försvaret. Jag tycker att samspelet mellan tjejerna blir bättre och bättre för varje dag som går. Vi hem med en glatt humör och får analysera matchen mer i detalj på hemmaplan och finjustera vissa saker och beteenden. Vi tackar Norrköping för deras gästvänlighet och för en jättefin upplevelse på Sörsjön Camping och Stugby.

Det blev inget riktigt test, men däremot visade laget att det finns en hel del vapen att plocka fram. Nästa träningsmatch är mot Telge Basket på lördag (16/9) i Täljehallen.

Säsongen startar lördag 24/9 mot Visby. Då börjar det.

Skribent: Alvik Basket
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-87 04 10
E-post: This is a mailto link