Hoppa till sidans innehåll

Elin Ljunggren klar för Alvik Basket!

2017-06-12 09:47
Alvik Baskets damlag fortsätter sitt lagbygge inför nästa säsong och har gjort klart med en av Basketligan dams bästa spelare. Elin Ljunggren lämnar Mark för spel med Alvik kommande säsong.
  • Uppdaterad: 2017-06-12 09:54

Elin Ljunggren har varit ryggraden i Mark Basket de senaste fyra säsongerna i Basketligan dam. Totalt har hon trots sin unga ålder (född 1996) hunnit med att spela 102 matcher i högsta serien. Under förra säsongen snittade hon 16,3 poäng och 9,4 returer på drygt 34 minuters speltid per match. Nu väljer hon att lämna Kinna-klubben för spel med Alvik.

– Känns så klart lite tråkigt att lämna Mark, samtidigt känns det som rätt steg för mig. Det blir ett nytt steg i min karriär, säger Elin Ljunggren.

Elin Ljunggren har förutom spel i högsta serien även representerat Sverige vid ett flertal tillfällen. Totalt har hon spelat 70-tal landskamper varav tre med A-landslaget.

– Hon är en av de bästa spelarna vi har på svensk mark, jag är så otroligt glad för laget och för klubben att hon väljer Alvik, säger Alvik Baskets coach Jurgita Kausaite.

Elin Ljunggren mäter 185 centimeter och kan både ta plats under korgen och skjuta utifrån.

– Hon är en bra skytt, kan attackera utifrån och är även bra under korgen. Hon kommer bidra till att vi får ett större djup i laget. Att vi får ytterligare en dimension i vårt spel, säger Jurgita.

Elin Ljunggren har fått erbjudanden från flera klubbar men valet föll tillslut på Alvik.

– Jag har funderat länge och det är en helhet. Jag kan plugga här i Stockholm, jag har min bror här, laget känns bra, klubben känns bra och coachen känns bra. Det känns helt enkelt som att helheten kan bli riktigt bra, säger Elin Ljunggren och fortsätter:

– Jag blev glad när Alvik hörde av sig. Alvik är en klubb som jag har tänkt att jag skulle vilja spela för. Det är en stabil förening som satsar på unga svenska spelare, det gillar jag, säger hon.

Coach Jurgita betonar att Elins personlighet var en stor anledning till att de vill få henne till Alvik.

– Det som är bäst med henne är hennes personlighet. Hon är ödmjuk, ärlig och bra på att kommunicera och vara en ledare på planen. Hon kommer att passa in riktigt bra i laget. Vi har en härlig stämning i truppen och då är det viktigt att få in spelare som kan komma in och bygga vidare på det, säger Jurgita.

Elin Ljunggren blir det femte spelaren som är klar för Alvik till nästa säsong.

– Vi är överens muntligt med ett par spelare till som vi hoppas kunna presentera inom kort. Dessutom för vi diskussioner med ett par spetsspelare. Vi siktar självklart på att bli ännu starkare kommande säsong och Elin är en viktig del i det. Målet är att ha en lite bredare trupp än förra säsongen så vi får större konkurrens, bättre träningar, kan få upp intensiteten och inte är lika svaga för skador, säger Jurgita.

Se höjdpunkter från Elins förra säsong med Mark i Basketligan dam nedan:

Namn: Elin Ljunggren
Nationalitet: Svensk
Position: Center
Längd: 185 cm
Ålder: 21 (född 1996)
Moderklubb: KFUM Borås Basket
Landskamper: 78 (varav 3 seniorlandskamper), har spelat för U15,U16,U17, U20 och seniorlandslaget
Tidigare spelat för: BG Mark (Basketettan), Mark Basket (Basketligan)

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-87 04 10
E-post: This is a mailto link