Hoppa till sidans innehåll
Foto: Love Lanner

Fanny Rykatkin fortsätter

2017-08-19 14:00
Fanny har i år spelat i både basketettan och basketligan, och nu väljer hon att fortsätta i ligalaget. Hon snittade säsongen 2016-2017 5.2 poäng och 4.4 returer per match i basketettan.
  • Uppdaterad: 2017-08-19 14:00

Alvik har betytt väldigt mycket för Fanny och hon är tacksam att hon fått chansen att spela i ligan, och hon känner att coacherna tror på hennes utveckling. Hennes sammanfattning av säsongen 2016-2017 låter såhär:

- För laget tycker jag att det har gått bra. Vi gjorde det väldigt bra under hösten, men hade en lite tuffare vår med mycket skador. Allt som allt gjorde vi en bra säsong och tog oss till semifinal. Jag tycker att jag har gjort en helt okej första liga-säsong. För mig har det handlat mest om att se och lära av de mer rutinerade spelarna samt att ta vara på varje chans jag får, det tycker jag att jag gjort. Det har varit ett väldigt lärorikt år för min del.

Hur går tankarna kring nästa säsong?

- Jag ser jättemycket fram emot nästa säsong. Både för att vi har ett så bra lag som har så kul ihop och för att se hur långt vi kan gå. Självklart hoppas jag också på att jag ska kunna utvecklas ännu mer och få en lite större roll i laget, säger Fanny.

Såhär säger Jurgita angående Fannys fortsättning;

- Hennes första år i ligan var tufft men är över. Tanken var från början att hon skulle ha dubbellicens och spela med både ligalaget och i basketettan, men pga skador och spelarbrist behövdes hon i laget och vart tvungen att träna med oss på heltid, vilket kan ha gjort henne avvaktande i laget. Jag förväntar mig mer från henne nästa säsong och att hon tar sommaren på sig att utveckla hennes spel och komma tillbaka och visa framfötterna. Det kommer visas i höst vilken roll hon vill ha i laget. Hon passar in i truppen, hon är omtyckt i laget och vår relation är starkare än den var för ett år sedan. Jag har förtroende i arbetet med henne och stort fokus kommer ligga på att få ut mer av henne i returtagning och försvarsspel för att få henne mer effektiv nästa säsong.

Vamos Fanny och vamos Alvik!

Skribent: Anna Lundquist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-87 04 10
E-post: This is a mailto link