Hoppa till sidans innehåll

Fjärde raka för Alvik Baskets damlag

21 OKT 2018 13:28
Toppmötet mellan Alvik Basket och Norrköping Dolphins blev en väldigt jämn match. Det skulle krävas förlängning för att utse en segrare.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2018 13:28

Båda lagen var inför matchen obesegrade i årets liga. Det var också en jämn inledning men i mitten på första perioden började Norrköping ta över allt mer och var det piggare laget på banan. Efter första perioden ledde hemmalaget med tre poäng och Alvik hade svårt att få stopp på Geraldine McCorkell, Shaylen Burnett och Günesh Karaoglan. Norrköping fortsatte att ha ledarpinnen även i den andra perioden och som mest ledde Norrköping med 11 poäng.  Paula Juhlin såg dock till att snygga till siffrorna genom en trepoängare det sista som hände i andra perioden. Men Norrköping i ledning med sex poäng efter halva matchen.

– All heder till Norrköping och Jurgita (Kausaite), de fick ut maximalt av sitt material. Vi spelade ofokuserat framför allt i försvar. Vi spelade för soft i försvar. Vi tvingar bara Norrköping till två turnovers i första halvlek. Då är det svårt, säger Alvik Baskets coach Fotios Ioannidis.

I tredje perioden lyfter sig Alvik och genom bättre försvar kommer också bra offensivt spel. Efter tre perioder spelade är det istället Alvik som har ledningen i matchen med tre poäng. Då visade också Janel Mccarville upp sina kvalitéer som tillsammans med Paula Juhlin stod för det mesta offensivt i den tredje perioden.

Fjärde perioden är jämn och böljande. Norrköping tar dock ett grepp om matchen med fyra minuter kvar, och med under tre minuter kvar av fjärde perioden leder hemmalaget med sju poäng. Alvik vill dock inte se sig besegrade och gör sju raka poäng, alla av firman Mccarville-Juhlin. Efter 40 minuter spelade är matchen helt jämn och det blir förlängning. I förlängningen är det Alvik som är det starkare laget och Norrköping orkar inte hela vägen utan Alvik kan vinna med 83 mot 80.

– I andra halvan av matchen spelade vi bättre försvar, vi gjorde en del justeringar, klev upp tuffare och spelade mer fokuserat. Jag är stolt över mina spelare som har den karaktärer att även om vi gör en dålig första halvlek ändå lyfter oss, kommer tillbaka, och vinner.

Poängbäst i Alvik Basket blev Paula Juhlin med 23 poäng följt av Elin Ljunggren och Janel Mccarville med 21 poäng var. Den sistnämnde stod dessutom för 24 returer och 6 assist.

 – Paula och Janel gör verkligen en bra match men vill även lyfta Anna Stern, hon klev fram när vi behövde det på guardposition och spelade hela matchen, säger Fotios.

Närmast väntar nu Visby på hemmaplan för Alvik kommande lördag.

Norrköping Dolphins – Alvik Basket 8083 (16–13, 21–18, 16–22, 20–20, 7–10).
Poäng i Alvik: Paula Juhlin 23, Elin Ljunggren 21, Janel Mccarville 21, Anna Lundquist 10, Anna Stern 5, Helene Haegerstrand 3.

Poäng i Norrköping: Shaylen Burnett 25, Günesh Östürk 16, Geraldine McCorkell 14, Linn Jerrhage 12, Matilda Ståhl 6, Lovisa Hjern 3, Vanessa Taylor 2, Jessica Grant 2.

>>> Statistik

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link