Hoppa till sidans innehåll
Foto: Love Lannér

Helene Haegerstrand stannar för en ny säsong

2017-08-12 14:13
Täby/Djursholm Norrorts fostrade Helene Haegerstrand har tränat sin första säsong med Alvik och ligalaget, nu vill hon köra ett år till.
  • Uppdaterad: 2017-08-12 14:13

På grund av en fotskada redan innan säsongen hann börja blev det inga matcher i ligan, men 5 matcher i basketettan, där hon snittade 10 poäng, 3.6 returer och 1.2 assists per match.

Så här resonerar Helene över säsongen 2016-2017:

- Säsongen gick inte som jag hade hoppats pga min fotskada, men utöver det så har allt känts bra och det har varit kul att få ha varit en del av laget. Ser verkligen fram emot säsongen som kommer och att förhoppningsvis kunna träna för fullt och bidra med det jag kan, säger Helene.

Trots att Helens långdragna skada begränsat henne i år så ser hon fram emot nästa säsong. Hon vet att det krävs disciplinerad rehab från hennes sida för att återhämta sig och komma tillbaka så stark och förberedd som möjligt.

- Det går mycket roliga tankar inför nästa säsong, men det största fokuset för mig är att bli 100% frisk och känna att jag kan ge allt. Utöver att vara skadefri vill jag förstås kunna leverera det som förväntas av mig när Jurgita och de andra coacherna vill, säger Helene.

Jurgita är glad att Helene väljer att stanna, trots hennes skada, och hoppas på att hon under sommaren hinner återhämta sig.

- Helene har inte haft ett optimalt år med tanke på hennes fot. Hon är ivrig och kan verkligen lira, jag var positivt överraskad under försäsongen då vi spelade lite träningsmatcher, jag såg direkt att hon var tävlingsinriktad och trygg i sitt eget spel. Hon är lång och rörlig, kan både skjuta och attackera. Hon är fortfarande i sin utveckling och har massa potential att växa som spelare, utan tvivel, om hon blir frisk så att vi kan jobba med henne. Hon är en intelligent och välbalanserad person med en fin familj som stöttar henne, vilket är bra då det inte varit lätt för henne den här säsongen. Hon kommer rehaba i sommar och följa direktiv så att hon kan vara med till 100% hela året utan att behöva tänka på sin skada. Hon är respektfull och omtyckt i laget, och har trots sin frånvaro på planen varit delaktig med energi på sidan på varje träning. Jag är tacksam att få ha henne i laget, säger Jurgita.

Vi hoppas att sommaren ger Helene en chans att återhämta sig och vi ser fram emot att se henne i Åkeshovsborgen igen nästa säsong!

Skribent: Anna Lundquist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-87 04 10
E-post: This is a mailto link