Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Historiskt första möte

14 DEC 2018 13:12
På lördag ställs Alvik Basket för första gången mot Wetterbygden Sparks. Wetterbygden leds av den förra Alvikscoachen Francisco Pinto. Han var den som tog upp Alvik i SBL och nu har han gjort samma resa med Wetterbygden.
  • Skapad: 14 DEC 2018 13:12

Wetterbygden inledde säsongen med tre tunga förluster men har sen dess kommit in på vinnarspåret och har hittills vunnit tre och förlorat fyra matcher. Närmast kommer de från en förlust mot IK Eos.

– Det kommer bli en tuff match, de spelar bra hemma. De slog Norrköping och spelade inte dåligt mot Eos förra veckan. De är ett lag som vet vad de vill göra och som har en tydlig plan med varje match, säger Alvik Baskets coach Fotios Ioannidis.

Wetterbygden absolut viktigaste spelare är Louice Halvarsson. Hon gör flest poäng, tar flest returer och är inte bara Wetterbygdens bästa spelare utan en av SBL:s bästa.

– Lollo Halvarsson är en riktigt bra spelare som vi kommer behöva stoppa. Men Wetterbygden är ett bra lag och har flera spelare som gör det bra. Att tro att vi bara kan fokusera på att plocka bort Halvarsson så vinner vi skulle vara ett misstag, säger Fotios Ioannidis och fortsätter:

– Det är ett lag som har flera spelare som skjuter bra från trepoängslinjen. Det gör att vi måste spela aggressivt och stoppa deras skytte utifrån.

Alvik har vunnit samtliga åtta matcher de har spelat den här säsongen även om vinsten mot Visby förra veckan satt långt inne.

– Vi gjord en dålig match, eller…jag vet inte om det var en dålig match, men vårt skytte stämde inte vi missade en del helt öppna skott. Defensivt tyckte jag vi gjorde det bra och sen tycker jag det är starkt av oss att kunna vinna även när vi har en sämre dag på jobbet. Det är starkt av oss, säger Fotios Ioannidis.

Se höjdpunkter från matchen nedan:

Det är oklart om Alviks Janel Mccarville eller Ilaria Zanoni kommer spela matchen mot Wetterbygden på grund av skadebekymmer.

– Båda två är ju väldigt viktiga för oss, vi får se efter träningen med deras status, men även utan dem ska vi ha kapacitet att vinna, säger Fotios.

Glädjande är dock att även mot Wetterbygden kommer Martina Stålvant att spela. Hon gjorde säsongspremiär mot Visby i förra matchen och spelade då drygt sju minuter.

– Martina kommer spela mer och mer. Hon gör det bra på träningarna och kommer allt mer in i det och vår förhoppning är att inom en månad kommer hon vara 100%, säger Fotios.

Uppkast på lördag 15.00 i Huskvarna Sporthall. Matchen kan du se live på >>> webben. 

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link