Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Inför: Alvik -Norrköping

19 JAN 2019 12:53
Det är upplagt för en tuff match under lördagseftermiddagen när trean Alvik ställs mot sjätteplacerade Norrköping. – Det kommer bli en riktig fight, säger Alviks coach Fotios Ioannidis.
  • Skapad: 19 JAN 2019 12:53

Norrköping kommer till matchen med gott självförtroende efter att ha vunnit de tre senaste matcherna. Alvik däremot har två raka förluster. Det ska dock tilläggas att Alvik har ställts mot de två topplagen A3 och Luleå medan Norrköping har ställts mot Wetterbygden, Uppsala och Mark som alla ligger placerade i den nedre halvan av tabellen.

– Det var två tuffa matcher (mot A3 och Luleå). Vi gör det något bättre mot Luleå än mot A3 men vi hade det svårt med både Janel (Mccarville) och Ilaria (Zanoni) borta. Är tufft när motståndarna har ett lag med massor av importer samtidigt som vi saknar våra mest rutinerade spelare, säger Fotios Ioannidis.

Alvik kommer behöva kontrollera Norrköpings Shaylen Burnett. Hon är Norrköpings bästa poängplockare med 17,9 poäng per match. Dessutom är den finska centern Sofia Pelander tillbaka från sin skada och var med sin närvaro under korgarna en stor anledning till att Norrköping ganska komfortabelt kunde vinna förra matchen mot Wetterbygden.

– Det kommer bli en tuff match. Norrköping har fått tillbaka hela laget och har spelat bra de senaste matcherna. Självklart kommer vi behöva kontrollera Burnett och Pelander, de är båda riktigt bra spelare, men de har även flera som skjuter bra utifrån, säger Fotios och fortsätter:

– De ska inte få skjuta några enkla skott. Sen kommer vi behöva äga returtagningen och med det transition-spelet både i försvar och anfall. Vi själva vill springa mer än i tidigare matcher samtidigt som Norrköping inte ska få springa som de vil.

För två personer blir matchen lite extra speciell. Norrköping coachas av Jurgita Kausaite, som under två säsonger coachat Alvik Baskets damlag. Hon återvänder nu för första gången till Åkeshovshallen med sitt nya lag. Men även för Alviksguarden Anna Stern blir det en speciell match, när hon ställs mot sin moderklubb, en klubb hon spelat över 100 matcher i högsta serien för.

Alvik saknar fortfarande Ilaria Zanoni och det är oklart om Janel Mccarville kommer kunna spela. Men oavsett tror Alvik Baskets coach Fotios Ioannidis att det kommer bli en tuff och spännande match vi får uppleva i eftermiddag med uppkast 15.00 i Åkeshovshallen. 

– Det kommer bli en riktigt fight. Båda lagen kommer vilja vinna och båda lagen tror på sin egen förmåga. Jag tror det kommer bli snabb match med mycket fart och kamp, säger Fotios. 

Kan du inte vara på plats i Åkeshovshallen sänds matchen via >>> Webb-TV. 

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link