Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Inför: Alvik – Eos

01 FEB 2019 15:46
Det är ett något vingskjutet men taggat Alvik som kommer att ställas mot Lundalaget IK Eos på hemmaplan under lördagseftermiddagen.
  • Skapad: 01 FEB 2019 15:46

Efter tre raka förluster är Alvik Baskets damlag tillbaka i vinnarspåret efter en stabil seger mot Mark på bortaplan i förra matchen.

– Vi spelade väldigt bra, det var en viktig seger för oss. Vi höll oss till vår plan, vi kontrollerade returtagningen och fick igång vårt skytte, säger Fotios Ioannidis och fortsätter:

– Det enda som var på minussidan var att Helene (Helene Haegerstrand) skadade sig och det är vi så klart väldigt ledsna för. Hon kommer vara borta minst fyra veckor från spel.

>>> Läs även ”Vinst mot Mark”

Även Eos kommer närmast från en vinst, de tog en övertygande seger mot europaspelande Telge Basket. I Eos kommer Alvik behöva hålla koll på Dubravka Dacic som snittar över 13 poäng och 10 returer per match och har de senaste matcherna dominerat under korgarna. Offensivt är det annars Leah Scott och Ida Tryggedsson Preetzman som gör mest poäng.  Scott snittar 18,5 poäng per match och Preetzman 15,5.

– Eos är ett riktigt bra lag. De har en duktig ung coach som har fått laget att spela stabilt och med bra energi. De har tre duktiga importer som vi kommer behöva spela bra försvar på. Framför allt så ska det vara vi som sätter reglerna och får Eos att spela som vi vill. Sen gäller det att vi fortsätter på samma sätt som mot Mark. Med bra skytte och där vi gör vad vi bestämt att vi ska göra,  säger Fotios.

Alvik saknar Helene Haegerstrand och Ilaria Zanoni som båda är skadade, dessutom spelar Tova Sabel internationellt seriespel med utvecklingslaget och är inte med mot Eos.

–  Men det är ingen ursäkt. Vi har spelare med hög kvalité och det har sett riktigt bra ut på träningarna under veckan och laget är verkligen taggade på att få prestera på hemmaplan, säger Fotios.

Janel Mccarville kommer spela matchen mo Eos, dessutom har Alvik några av ligans allra bästa svenska spelare i t.ex. Martina Stålvant, Paula Juhlin och Elin Ljunggren.

Uppkast lördag 15.00 i Åkeshovshallen.

>> Förköp biljetter
>>> Se matchen via Webb-TV

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link