Hoppa till sidans innehåll

Inför: Umeå - Alvik dam

01 MAR 2019 14:28
Nu på lördag den 2 mars är det dags för Alvik dam att möta serieettan Luleå. Det kommer att bli en riktigt tuff match som dessutom spelas på bortaplan.
  • Uppdaterad: 01 MAR 2019 14:28

Att möta Umeå på bortaplan kommer minst sagt att bli en utmaning. Umeå har inte förlorat en enda match den här säsongen, men Alvik är säkerligen väldigt taggade på att vinna efter förra helgens hårda fall i Åkeshovshallen.

Efter tre raka vinster för Alvik dam i SBL stötte de förra helgen på lite för tufft motstånd. De inledde matchen mot serietvåan Luleå väldigt bra och ledde som mest med 8 poäng. Alvik orkade dock inte alls i sista perioden och gjorde inte mer än 6 poäng mot Luleås 30, och matchen slutade 69-98.

Alvik gjorde dock självklart en hel massa bra i matchen mot Luleå. När det kommer till vilka spelare som presterade bäst så var inte Alviks bästa spelare långt efter Luleås bästa spelare, Martina Stålvant gjorde 7 assists och Janel Mccarville tog 9 returer. Elin Ljunggren gjorde med sina 25 poäng dessutom flest poäng av alla spelare i matchen.

Nu är det inte långt kvar till slutspelet, Alviks placering i tabellen är redan klar men alla matcher som spelas är nu väldigt viktiga för att komma i rätt sinnesstämning inför slutspelet. Många förväntar sig nog ännu en vinst för Umeå, men varje match är en ny match med nya möjligheter för Alvik dam att briljera.  

Vad tar ni med er från förra matchen när ni nu ännu en gång ska möta ett av topplagen i serien?

Coach Ioannidis: Vi spelade väldigt bra mot Luleå i nästan 30 minuter förra söndagen. Men från säsongsstart har vi haft allvarliga problem med skador på nyckelspelare, och viktiga spelare kan inte spela mer än 20 minuter per match. Luleå och Umeå är professionella lag med mer än 10 gånger så mycket i budget som Alvik.

Men fortfarande, om laget varit 100% tror jag fortfarande att vi hade haft en chans. Från förra matchen tar vi med spelet som vi spelade i nästan 30 minuter, och så försöker vi glömma den sista perioden. Vi ska försöka förstå vad vi behöver göra för att få kontinuitet i våra goda prestationer.

Är det svårare för laget att förbereda sig inför en bortamatch? Förbereder ni er på något annorlunda sätt än inför en hemmamatch?

Coach Ioannidis: Inför matchen i Umeå är vår första prioritering att förbli friska. Vad som än händer så kommer Umeå att bli etta i serien och vi trea. Vi prioriterar att fortsätta vara friska till slutet av mars och att få en ny fräsch start i slutspelet. Det är inget problem för oss att spela på bortaplan, vi förbereder oss inte annorlunda för att spela på bortaplan i jämförelse med när vi ska spela i Åkeshovshallen.

Uppkast lördag 2 mars 16:00 i Umeå Energi Arena

Foto: Martin Stern

 

Skribent: Vicky Lagerström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link