Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Nästa toppmatch väntar för Alvik

04 JAN 2019 14:10
I seriefinalen mellan Alvik Basket och A3 Basket blev det storförlust för Alvik. Men ingen tid att slicka såren för nu väntar nästa tuffa uppgift för Alvik som under lördagen ställs mot obesegrade Luleå Basket. 
  • Uppdaterad: 04 JAN 2019 14:10

Alvik förlorade under förra veckan med 55 - 92 mot A3 och därmed bröts vinstsviten på nio vinster utan förlust.

– Vi var inte där. Vi hade inte koncentrationen, inte rätt fokus. Vi får det så klart svårt utan Ilaria (Zanoni) och Janel (Mccarville) som är våra mest erfarna spelare. Men vi ska ändå göra det bättre. Det var vår sämsta match och vi är inte stolta över vår prestation. Men när man förlorar så ger det också energi att jobba hårdare. Vi har jobbat med stort fokus på träningarna för vi ska aldrig ha en sån match igen, säger Alvik Baskets coach Fotios Ioannidis.

Se sammandrag från Alvik - A3:

Luleå Basket är obesegrade den här säsongen, men ligger ändå efter Alvik i tabellen, Luleå på en tredjeplats och Alvik på en andraplats, eftersom Luleå spelat två matcher färre än Alvik. Luleå har vunnit SM-guld de senaste fem säsongerna och är även den här säsongen en av favoriterna till guldet. Luleå har också några av SBL:s bästa spelare med amerikanskorna Chastity Reed och Michaela Houser i spetsen. Men även stor erfarenhet från Chioma Nnamaka och Anna Barthold. Nyligen gjorde också Luleå klart med den 205 cm långa litauiska centern Kristina Alminaite.

–En väldigt svår match, Luleå är ett väldigt bra lag med bra importspelare. Reed är så klart riktigt farlig men de senaste matcherna har även Houser klivit fram och spelat riktigt bra. Men vi kan inte bara säga att vi ska stoppa Reed och Houser för hela deras förstafemma är stark, inte minst Nnamaka och så vet vi inte så mycket om deras nya spelare mer än att hon är lång, säger Fotios.

I Alvik är det Elin Ljunggren som producerar mest framåt tillsammans med Paula Juhlin, båda gör över 15 poäng per match i snitt.

– Det finns många saker att förbättra från Umeå-matchen men framför allt att vi måste hålla oss till vilka regler vi har i försvar och verkligen jobba som ett lag. Luleå har ett väldigt starkt lag och för att vinna måste alla prestera på topp och bidra med mycket energi. Vi vill också försöka hitta ett bättre flyt i anfall och det hänger ju ofta ihop med att vi kan få fler stop i defence och hur vi kan komma upp med bolllen, säger Alviks Paula Juhlin.

Coach Fotios Ioannidis är inne på samma spår, att de måste hitta tillbaka till sitt spel.

– Vi ska glömma Umeå-matchen. Vi ska fokusera på våra principer och vår plan. Luleå är ett lag som skjuter bra utifrån och som spelar väldigt snabbt. De spelar enkelt och är duktiga på att läsa försvaret. Vi måste kontrollera tempot, inte låt de springa på oss och sen måste vi kliva upp på dem så de inte får skotten utifrån. Sen måste vi spela tufft, med andra ord allt vi inte gjorde mot Umeå,  säger Fotios.

Uppkast lördag 5/1 18.00 i Luleå Energi Arena. Matchens sänds live via >>> Webb-TV.

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link