Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Tuff bortamatch väntar för Alvik Baskets damlag

02 NOV 2018 11:11
I onsdags fick Alvik Baskets herrlag se sig besegrade av IK Eos i Eoshallen. På lördag är det Alvik Baskets damlag som ställs mot Eos och som för herrarna är det en tuff bortamatch som väntar.
  • Skapad: 02 NOV 2018 11:11

Eos har vunnit två matcher och förlora två den här säsongen, men hade lika gärna kunnat vunnit alla fyra. För senaste mot Telge förlorade de med sju poäng och mot Norrköping var det bara tre poäng som skilde lagen åt.

– Svåraste matchen hittills, är alltid svårt att spela i Eoshallen, de är alltid bra där. Eos har tre importspelare, alla riktig bra och så har de fått behålla många bra svenska spelare. Eos är ett riktigt bra lag så det kommer bli en svår match, säger Alvik Basket coach Fotios Ioannidis.

Poängbäst i Eos är den danska guarden Ida Tryggedsson Preetzmann som snittar drygt 20 poäng per match och dessutom 3,8 assist per match. Alvik som varit det större laget under de inledande matcherna kommer få kämpa lite extra i matchen mot Eos med den över två meter långa Dubravka Dacic. Hon snittar nio returer per match och i senaste matchen mot Telge stod hon för 20 poäng.

– Återigen så måste vi hålla oss till vår plan. Vi kommer spela mycket inside, det har varit framgångsrikt för oss men i senaste matchen visade vi att vi också kan skjuta treor. Nykeln kommer att vara att hantera tempot. Eos vill springa och spela snabbt. Vi kommer behöva ta kontrollen över matchen genom att kontrollera tempot, säger Fotios och fortsätter:

– Vi måste spela aggressivt försvar och kontrollera vår tjej 1-1, för Eos kan skjuta. Sen har de många olika alternativ och spel i anfall så vi har gjort vår läxa extra mycket till den här matchen, säger han.

Alvik kommer närmast från seger mot Visby och har vunnit de fem inledande matcherna den här säsongen.  

– Vi spelade som ett lag, stundtals spelade vi riktigt bra. Sen måste vi bli bättre på att känna oss trygga även när inte Janel (Mccarville) är på planen. Alla måste känna att de vill ta ansvar, säger Fotios.

Tova Sabel kommer inte vara med mot Eos då hon spelar internationellt seriespel (EYBL) med Alviks utvecklingslag. Däremot är Ilaria Zanoni tillbaka i spel igen.

Uppkast på lördag 14.30 i Eoshallen, Lund. Matchens sänd live på webben 

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link