Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Vilket lag kommer förbli obesegrade?

28 DEC 2018 18:36
Idag möts Alvik Baskets damlag och A3 Basket Umeå för första gången den här säsongen. Båda lagen är hittills obesegrade i SBL men nu kommer ett av lagen att bli av med sin svit.
  • Uppdaterad: 28 DEC 2018 18:36

Luleå Basket, A3 Umeå och Alvik Basket är alla obesegrade den här säsongen i SBL. Senare idag ställs de två sistnämnda mot varandra. Även den här säsongen är A3 Basket Umeå favorittippade att vinna SM-guld men Alvik Basket har nämnts som en utmanare och på lördag får vi en första fingervisning om Alvik kommer kunna utmana om guldet. A3 Basket Umeå har vunnit sju av sju matcher i SBL men har även spelat i den europeiska ligan EWBL.

– Det är en viktig match för båda lagen. Men det är inte slutspelet, det är en match i serien och vi jobbar match för match, men klart att det är lite prestige. Vi tror inte att Luleå och Umeå är bättre än oss, utan vi ser att vi är på samma nivå och då kan allt hända, säger Alvik Baskets coach Fotios Ioannidis.

A3 har ett stjärnspäckat lag med spelare som Alyssa Lawrence, Tiffany Brown och Tay'ler Mingo som alla producerar mycket framåt. Nu har de också gjort klart med den 22-åriga kroatiskan Nina Dedic som med sina 187 centimeter kommer utmana Alvik under korgarna.

– Det kommer bli en fysisk match. Umeå spelar väldigt fysiskt, det märkte vi tydligt när vi möttes under försäsongen. De vill spela med kontakt och då måste vi sätta hårt mot hårt. Vi måste se till att de inte får ta så mycket offensiva returer och sen kommer vi behöver kontrollera deras transition. Tiffany Brown är en duktig transition-spelare som driver upp tempot, det måste vi stoppa, säger Fotios Ioannidis.

Det är oklart om Alviks Janel Mccarville kommer spela matchen. Däremot ska både Martina Stålvant och Ilaria Zanoni kunna spela.

– Vi kommer se hur hennes (Janel Mccarville) status är på matchdagen, om hon kommer spela eller inte. Men det kommer inte ändra våra förberedelser. Vi har tränat hårt och fokuserat under julen så det finns inga ursäkter, säger Fotios.

Uppkast lördag 29/12 14.00 i Åkeshovshallen.

>>> Biljetter köps enklast i förväg

För bara 399 kr  kan du köpa säsongskort på webbsändningar från Svenska Basketligan dam. Då kan se samtliga matcher, inkl hela slutspelet.
Köp ditt säsongskort så här: 1. Betala 399 kr via swish (123 2649 176) eller bankgiro (204-5698). Märk betalningen "SBL WEBBTV + NAMN"
2. Maila This is a mailto link eller sms:a på 070-5270131 och berätta att du har betalat, samt ange namn och telefonnummer i mailet.
3. Vi mailar/sms'ar en värdekod ut som ger tillträde till samtliga matcher i Svenska Basketligan dam, inkl slutspelet.
Matcherna sänds live  >>> Webb-TV.

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link