Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern Alvik Baskets #9 Ilaria Zanoni med bollen.

Vinst mot A3 Umeå i första matchen av två

08 SEP 2018 23:52
Med Martina Stålvant skadad på bänken och Anna Stern som fick utgå i första perioden p.g.a handskada, var det andra som fick kliva fram på guardpositionen för Alvki. Och det gjorde dom.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2018 23:53

Alvik är i Umeå för två träningsmatcher mot A3 Umeå. Den första spelades på lördagseftermiddagen och det var två lag som båda jobbar hårt för att hitta matchformen inför säsongen.

- [The games are] going to be a good judge of where are are at early in the season. Sure both teams have plenty to work on and these two games are going to give us a chance to get a feel for each other. To beat the best you have to prepare against the best. A3 has preseason ranking as number 1 and that’s obviously where we are trying to get, sa Alviks Janel McCarville inför matchen.

Och test blev det. Matchen slutade med vinst för Alvik 54-53, och sett till poängsumman var det två lag som fortfarande är i byggfasen.

I Stålvants och Stern frånvaro var det italienska veteranen Ilaria Zanoni och unga alvikstalangen Tova Sabel som fick kliva fram och leda laget från guardpositionen. Båda gjorde det med bravur, vilke bådar väldigt gott inför säsongen och ger laget ett djup.

- Det var en jämn match, där vi håller högre nivå under längre perioder än mot Telge senast. Vi visar att vi vill vinna och tävla mot de bästa lagen, och vi jobbar hårt tillsammans, säger Anna Stern som fick utgå med en skada tidigt i matchen.

Anna Lundquist, som kom tillbaka till Alvik efter två år Siena College, var Alviks bästa spelare i vinsten, men det var återigen antalet bortkastade bollar som höll på att ställa till det för bortalaget. 24 stycken totalt på matchen och en sak som laget tillsammans måste jobba för att förbättra inför fortsättningen.

Anna Stern förväntas vara tillbaka i spel inom 1-2 veckor.

Laget möts igen imorgon klockan 12:30 i Midgårdshallen, Umeå.

Alvik Baskets damlags's träningsmatcher
4/9 @ Telge, 65-67 (V)
7/9 @ A3 Umeå, 53-54 (V)
8/9 12:30 @A3 Umeå, Midgårdsskolan
16/9 16:00 mot Telge, Åkeshovshallen

Skribent: Alvik Basket
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link