Hoppa till sidans innehåll

Zanoni klar för Alvik!

2017-08-21 14:40
Alvik Baskets damlag fortsätter att förstärka sin trupp. Nu är det klart att Iilaria Zanoni, som närmast kommer från spel med Umeå-klubben Udominate, kommer att spela för Alvik kommande säsong.
  • Uppdaterad: 2017-08-21 14:48

Italienska Iilaria Zanoni har under de tre senaste säsongerna spelat för Udominate i Basketligan dam och har snittat över 10 poäng per match. Hon har innan dess spelat i den italienska högstaligan med Neapel, Ribera, Schio, Sesto San Giovanni, Taranto och Parma. Med spel i EuroLeague 2006 och 2010 samt spel i EuroCup 2007, 2008, 2009, 2015, 2016 och 2017.

– Det känns väldigt bra att vi får in ytterligare en erfaren och skicklig basketspelare. Hon (Iilaria Zanoni) är väldigt bra på att läsa spelet och hon kommer att kunna skapa själv men också få andra att se bra ut på planen. Hon är en av de bästa försvararna i ligan och kan spela försvar på position 1–4, säger Alvik Baskets coach Jurgita Kausaite.

Iilaria Zanoni har även spelat 72 landskamper med det italienska landslaget. Varav två EM på meritlistan (2013 och 2015). EM i Frankrike 2013 mötte hon för övrigt Sverige och stod i den matchen för tre poäng.

– Hon är en vinnarskalle som vill tävla med en väldigt professionell attityd och jag tycker hon redan har kommit in i laget bra. Hon är förutom en bra basketspelare ödmjuk och osjälvisk, vilket är egenskaper jag uppskattar, säger Jurgita Kausaite.

Varför har du valt att skriva på för Alvik?

– Jag kom i kontakt med Jurgita och jag gillar hennes sätt att se på basket och hur henens lag spelar. Min första känsla av laget och klubben är väldigt bra och kemin i laget är riktigt bra vilket man kan se på planen. Jag tror det var det som gjorde att laget också nådde semifinal förra säsongen. Dessutom är det många unga och talangfulla spelare i laget som jag ser fram emot att få spela med. Bakom allt det där är det en bra och stabil organisation, säger Iilaria Zanoni.

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Jag hoppas kunna hjälpa laget nå sin fulla potential. Jag vill komma in i laget och in hur de spelar så jag kan hjälpa till så mycket som möjligt. Jag tror det kommer bli riktigt kul, säger Iilaria Zanoni.

Namn: Iilaria Zanoni.
Ålder: 31 (1986)
Position: Guard/Forward
Längd: 180 cm
Nationalitet: IT

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-87 04 10
E-post: This is a mailto link