Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Herrarna reser till Lund

31 OKT 2018 09:20
Ett Alvik med självförtroende kommer under onsdagen att ta sig till Lund för möte med IK Eos.
  • Uppdaterad: 31 OKT 2018 09:20

Tvåan Alvik borde om man bara går på tabelläget inte ha något problem med sjätteplacerade EOS.

– Deras ”record” speglar inte hur bra de är. De har förlorat mot topplagen Djurgården och Fryshuset och sen matchen mot AIK kontrollerade de i princip till slutet när Erkan (Inan, AIK) klev fram. Eos känns starka i år, det är en tuff bortamatch, säger Alvik Baskets coach Kevin Gains.

I Eos handlar mycket om Adrian Thorängen och Gustav Sundström. Adrian snittar drygt 20 poäng per match och Gustav tar över 10 returer per match, står för fem assist och 15,3 poäng i snitt.

– Eos har en hel del kvalitetsspelare. Så klart måste vi se upp med Gustav och sen Adrian som startat säsongen fantastiskt bra och är en av Superettan bästa skyttar, säger Gains.  

Alvik Basket har vunnit de senaste tre matcherna, senast mot Högsbo.

– Vi gjorde många bra saker i matchen mot Högsbo. Återigen håller vi antalet turnovers under 10 (Alvik hade 7 turnovers i matchen). Sen skjuter vi bra och det handlar mycket om att vi är osjälviska och ger oss själva bra lägen. Försvaret finns det en del att förbättra, för nu är det vår offensiv som gör att vi vinner, säger Gains och fortsätter:

– Måste lyfta Lucas Lindh, han gjorde en riktigt bra match. Hans jobb och slit under korgen öppnade upp för andra.

>>> Läs också: Alvik Baskets herrlag klättrar i toppen

Vad kommer bli viktigt för att ni ska kunna vinna mot EOS?

– Att vi håller nere turnovers kommer bli viktigt även i den här matchen. Eos är bra på att tvinga motståndarna till misstag. Gäller att vi tar hand om bollen, tar bra skottval och spelar med självförtroende. I försvaret kommer det blir viktigt att hantera 1-1 försvaret, de har många snabba killar som gillar att ta bollen till korgen, så gäller att vi skyddar tresekunder, säger han.

Uppkast onsdag den 31 oktober 19.00 i Eoshallen, Lund, Skåne.

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link