Hoppa till sidans innehåll

Tre egna talanger flyttas upp i herrlaget

03 AUG 2018 11:38
Tre grabbar från Utvecklingslag herr flyttas till kommande säsong upp till herrlaget. Det handlar om Fabian Gatter, David Jolinder och Max Jonevret, som samtliga spelat i Alvik sedan barnsben.
  • Uppdaterad: 03 AUG 2018 12:06

Alla tre spelade förra säsongen i Utveklingslaget herr som, under coach Fred Drains, presterade väldigt bra och utvecklades enormt mycket, genom spel både i Sverige och internationellt (EYBL).

Fabian, 17 och Max, 18 påbörjar till hösten sitt tredje år på gymnasiet, medan David, 16, börjar årskurs 2. David och Max går båda på Basketgymnasiet på Bromma Gymnasium och har under den tiden utvecklats väldigt mycket.

- Att utveckla egna talanger är svårt, men det är en stor del av vårt uppdrag och på flera sätt gör vi det bra. De här grabbarna är ett bevis på det och det finns ett gäng till från samma lag som står näst på tur, säger McCann.
- Det vi har är en bra plattform att fortsätta utvecklas när man har kommit så långt att man ska ta klivet upp från ungdomsspel, trots att de fortfarande är i gymnasieålder.

De kommer fortfarande spela SM och EYBL (European Youth Basketball League), med Utvecklingslaget, men i övrigt är det träning och matchning mot hårdare motstånd som väntar.
- Max har under flera år varit en ledande spelare i sin åldersgrupp och kommer må bra av att spela mot större och starkare spelare. Fabian gjorde enorma framsteg förra säsongen och är en spelare jag tror kommer överraska en del.
- David har en träningsvillighet som är svårtmatchad och som det ska bli väldigt kul att följa när han nu tar klivet upp till herrlaget och får "gå i skolan" hos de äldre spelarna.

Att ständigt fylla på med egna talanger upp till seniorlagen är meriterande i sig och en viktig del i en stor verksamhet. 
- Vi vill ha så många spelare från våra egna led som möjligt. Det är ingen självklarhet och det är inte lätt, men det är alltid tillfredsställande när man ser att det bär frukt.

Truppen ser ut så här i dagsläget
Anton Miller
Klar Öhrner
Simon Granado
Isak Lishajko
Oskar Jernberg
Papy N'diaye
Max Jonevret
Fabian Gatter
David Jolinder

Skribent: Alvik Basket
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link