Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Viktig derbyvinst mot AIK

12 DEC 2018 14:08
För andra gången på 1 månad vinner Alvik mot AIK i Superettan herr. Den här gången på hemmaplan i en tät och svängig match som inte avgjordes förrän i slutminuterna.
  • Uppdaterad: 12 DEC 2018 14:08

AIK startfemma var, med bröderna Inan i spetsen, lite vassare än Alviks. Men det var bänkarna som skulle fälla avgörandet och där är Alviks det klart starkare laget.

Hemmalagets spelare som kom från bänken stod för totalt 32 poäng, där Simon Granado Lindqvist själv stod för 15. AIK dito klarade endast av att göra 1 poäng totalt under hela matchen.
Där vann Alvik matchen, som även hade en bra match från trepoängslinjen. 10/23, 43%, där Oscar Jernberg, Lukas Friberg och Lindqvist stod för 3 satta trepoängare vardera.

- Det var en bra vinst. Vi fick se bra grejer på flera händer. Våra stora spelare [Lukas Lindh och Karl Öhrner] tog tag i returtagningen och vi satt våra skott. Det kändes ganska säkert på slutet trots att det var jämnt då vi verkligen jobbade hårt i försvaret och inte tillätt AIK att få några enkla poäng, och Kalle rensade på returerna i slutminuterna, säger Alviks head coach Kevin Gaines efter matchen.

Öhrner tog 10 defensiva returer och Lindh hela 6 offensiva och störde AIK hela matchen under deras korg.

Bortlagets Erkan Inan hällde i 34 poäng och var, som vanligt, väldigt svårstoppad. Han var däremot ensam i AIK, där 3 spelare stod för 61 av lagets totalt 70 poäng.

Oscar Jernberg stod för sin bästa insats hittills den här säsongen och blev välförtjänt utnämnd till matchens bästa spelare i Alvik. Ständigt aktiv och letade efter skottlägen under hela matchen.

- Vi har flera detaljer som vi kan förbättra och där ger vi AIK chansen att hålla sig kvar i matchen, men intentionen och de situationer vi kommer till är genomgående bra under matchen. Lite bättre skärpa i avgörande moment och vi kommmer ta ännu ett stort steg som lag. Jag är nöjd, avslutar Gaines.

I och med vinsten stannar Alvik kvar i tävlingen om toppplaceringarna, medan AIK efer en svår höst ligger på 7e plats. 

Alvik  - AIK  76 - 70 (23 - 28, 19 - 10, 16 - 22, 18 - 10)
Länk till statistik

Nästa hemmamatch är redan på södnag 16/12 15:00 i Åkeshovshallen mot Luleå Steelers. Ännu en chans att se kampen om Superettan och placeringar för att kunna ta klivet upp i Basketligan. Köp biljetter här - alvikbasket.ebiljett.nu

Skribent: Alvik Basket
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link