Hoppa till sidans innehåll
Foto: Luleå Steelers

Alvik Baskets herrlag klättrar i tabellen

2017-11-13 19:12
Alvik har verkligen hittat vinnarformen och bärgade sin andra raka seger när de under söndagseftermiddagen utmanövrerade Luleå Steelers.
  • Uppdaterad: 2017-11-13 23:13

Alvik började bra direkt från start, men Luleå var inte långt efter och efter första perioden ledde Alvik med tre poäng.

 – Vi startade matchen bra och gjorde poäng från olika situationer där många spelare bidrog, säger Alvik Baskets coach Bernat Elias.

 I andra perioden växlade Alvik upp och gick ifrån Luleå som hade problem med Alviks försvarsspel.

 – I andra perioden gör vi våra bästa minuter i matchen. Framför allt gör vi det bra i försvar. Vi är konsekventa och fokuserade. Vi tvingar Luleå till dåliga skott och turnovers. Samtidigt som vi spelar bra försvarsspel fortsätter vi att producera framåt, säger Bernat.

Alvik vinner andra perioden med 18 poäng och även om Luleå spelar upp sig och Alvik inte lyckas hålla samma kvalité i de två sista perioderna är avståndet för stort och Alvik vinner tillslut med 99 mot 86.

– Vi var lite upp och ner med vår fart och defensiv kvalité i andra delen av matchen, framför allt får Rebel och Curry göra för många poäng. Men mycket tack vara ett par riktigt bra avslutande minuter av Anton Julin så kan vi ändå knyta ihop säcken och vinna, säger Bernat och fortsätter:

– Jag vill även lyfta Anton Miller (19 poäng i matchen), som kanske gör sin bästa match hittills den här säsongen. Men även Jonatan Bohman som är väldigt effektiv med 17 poäng och 8 returer på under 20 minuters speltid ska nämnas. 

I och med segern gick Alvik om Luleå i tabellen och ligger nu på sjunde plats i Superettan. 

– Vi har de två senaste matcherna visat vilken kapacitet vi har som lag och snittat 93 poäng, säger Bernat.

Nästa match är inte förrän den 2 december, då på bortaplan mot EOS. Nästa hemmamatch är fredag den 8 november mot Djurgården. 

 Superettan herr Luleå Steelers - Alvik Basket 86 – 99 (25 – 28, 18 – 33, 26 – 19, 17 – 19)

>>> Stats.

>>> Se bilder från matchen.

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-87 04 10
E-post: This is a mailto link