Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern Lucas Lindh med bollen i match i Superettan.

Alvik Baskets herrlag klättrar i toppen

29 OKT 2018 12:35
Alviks vinnartrend håller i sig och under söndagseftermiddagen utmanövrerades Högsbo Basket med klara 97–73.
  • Uppdaterad: 29 OKT 2018 09:35

Efter en jämn första period tog Alvik över i inledningen på den andra perioden, Högsbo lyckas komma tillbaka i mitten på andra och är tre poäng efter Alvik. Närmare än så kommer inte gästerna utan Alvik kan med sin fart utöka ledningen succesivt, efter två perioder leder Alvik med 10 poäng, efter tre perioder med 17 poäng, och matchen med 97–73.

– Tycker vi gör en bra match och det är ett bra lag vi slår. Men jag tror alla i laget känner att det finns saker vi behöver förbättra. Vi vill alltid spela med mycket energi och sätta press på motståndet och det gör vi i stora delar av matchen. Vi har också killar som gör ett riktigt bra defensivt jobb på deras skyttar genom hela matchen, säger Alviks Jacob Andersson.

Jacob Andersson hade en riktigt bra eftermiddag och var poängbäst med 26 poäng och dessutom slet han ned sju returer.


Jacob Andersson fick pris som matchens bästa spelare. Foto: Martin Stern

– Vi hade bra bollrörelse matchen igenom och jag fick mycket bollar i rätt situationer. Då är det lätt att komma i rytm och lägga i skotten, säger Jacob Andersson.

Det var tredje raka segern som också innebar att Alvik tar sig upp på en andra plats i Superettan och passerar där med Djurgården (som dock har spelat två matcher färre).

– Vi var inte riktigt beredda i premiären och det blev nog en tankeställare för många. Sen dess har alla i laget jobbat väldigt hårt på träningarna för att vi ska lyckas spela vår typ av basket. Sen dess har vi tagit kliv framåt varje vecka och det är tack vare det vi fått ihop flera bra vinster. Vi är fortfarande på väg framåt och kommer bara bli bättre ju längre säsongen går, säger Jacob Andersson.

Alvik Basket - Högsbo Basket 97 - 73 (17 - 16, 28 - 19, 30 - 23, 22 - 15)
>>> Statistik.

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link