Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Alvik föll på sista skottet

12 FEB 2018 12:23
  • Skapad: 12 FEB 2018 12:23

Wetterbygden Stars gästade Åkeshovshallen - och det blev en riktig fight. Massor av tuffa tag, dramatik, känslor och väldigt bra spel.

Coach Bernat Elias lovade innan: ”We will compete into the bitter end”. Det var precis vad publiken fick uppleva. En av de bästa matcher som spelats i Åkeshovshallen hittills den här säsongen. 

Ledningen växlade mellan lagen hela 18 gånger. Inte en lugn sekund för publiken i denna fight. Matchen startade i ett rasande tempo med mycket tufft försvarsspel. Stars tog ett litet grepp om Q1 där främst Frank Kouagnia briljerade under korgarna med fina insidemoves. Papy N´Diaye drev på Alviks lag från bakplan och var bästa spelaren på planen under första halvleken. 18 poäng i halvtid och ständigt i attackmode. 

Kvällens bästa hemmaspelare Jonathan Bohman kom in från bänken och visade prov på respektlöst spel. Han tog kampen med Wetterbygdens fyrtorn och gjorde poäng från färgen (16 totalt, dessutom 10 returer). Redan då en mycket trevlig match att titta på och tempot bedarrade aldrig.

I Q2 fortsatte spelet att vara tufft och hemmalaget vek aldrig ner sig trots bra motstånd. Bland alla Stars importer tog Eddie Alm för sig extra mycket och var svårstoppad. Precis på halvtidssignal tippade Alvik i en två från nära håll och ledde i paus med 42-38.

Det tog dock bara tio sekunder för Wetterbygden genom vindsnabbe Jesper Wennerholm att pricka rätt med en trea så ingen ledning Alvik fick känna sig bekväm med. Därefter växlade ledningen nästan efter varje anfall. Det var infernaliskt spännande hela tiden. Alviks Joel Svensson hade ett spelsinne som få och dessutom ett fotarbete som bara det var värt entrépengen. Han krånglade sig till korg ideligen när inte lediga medspelare fanns till hands. Trots det uppskruvade tempot var det få turnovers och i stället bra försvarsspel som höll siffrorna nere, 64-60 efter tredje kvarten.

Hemmalaget hade ett bra läktarstöd och stundtals lät det i Åkeshovshallen som i fornstora dagar. Stämningen var elektrisk mot slutet. Stars spanska trio var precis så bra som förutspått och i slutskedet såg de ut att ha säkrat segern för bortalaget med ledning sex pinnar och ett fåtal sekunder kvar.

Inget som skrämde Alvik dock, Oscar Jernberg kunde mirakelskjuta en trea från hörnet och satte det påföljande bonuskastet till 83-85. Wetterbygden missade sedan två straffkast och från ingenstans hade Alvik bollen för att kunna vinna matchen. Papy fick en trea som dock gick ring ut och Wetterbygden avgick med segern i en väl genomförd kamp.

Därmed hänger Wetterbygdenpå i toppen av tabellen och Alvik tappar ännu mer mark mot den absoluta toppen.

Skribent: Patrick Montgomery
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link