Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren

Alvik jagar första hemmavinsten

19 OKT 2018 15:41
Alvik har vunnit två matcher på bortaplan och förlorat två på hemmaplan. När Alvik återigen ställs mot Helsingborg, fast den här gången på hemmaplan, är siktet inställt på den första hemmavinsten.
  • Uppdaterad: 19 OKT 2018 15:41

Förra tisdagen (9/10) tog Alvik en stark seger mot AIK på bortaplan efter en stormatch av Papy N´diaye som stod för 36 poäng i matchen. 

– Skönt att få en sån seger på bortaplan, vi håller bra tempo matchen igenom. Papy var riktigt het, han satte fyra av fyra treor i första perioden och stängde sen matchen med sina straffkast på slutet. Vi har ett lag där flera kan kliva fram och Papy är en av dem, mot AIK gjorde han det fenomenalt bra offensivt, säger Alvik Baskets coach Kevin Gains. 

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Alvik Basket (@alviksbasketbollklubb)

Alvik förlorade premiären på hemmaplan mot Fryshuset och även matchen mot Djurgården. På bortaplan har det gått bättre och förutom vinst mot AIK har Alvik även vunnit mot Helsingborg.

Nu står Helsingborg återigen för motståndet men den här gången på hemmaplan. Helsingborg har vunnit två raka matcher, mot Eos respektive Högsbo. Senast Helsingborg förlorade var just mot Alvik.

– Helsingborg är ett bra lag de visade de mot oss och i deras matcher sen dess. De spelar med bra tempo precis som vi, de vill springa och skjuta mycket. De rör bollen bra och är svåra att stoppa offensivt. Vi har inte fokuserat så mycket på enskilda spelare utan det som imponerande med Helsingborg är att de har 10 spelare som kommer in och bidrar, så vi har fokuserat på alla 10,  säger Gains.

Vad blir viktigt för att ni ska kunna vinna?

– Defensivt tranisation kommer bli viktigt. Förra matchen mot dem fick vi springa i poäng men det fick inte gör det på oss och det handlade mycket om att vi tog rätt skottval så vi kunde få spela försvar i balans, säger Gains och fortsätter:

– Men det är fortfarande tidigt på säsongen så mycket handlar om oss själva. Att hitta vårt spel och fortsätta på den inslagna vägen och göra lite små justeringar. Vi har hittat vår identitet, nu gäller det bara att befästa den.

Tråkigt nog är Peter ”Peppe” Stümer skadad och kommer vara borta minst fem veckor och missar med andra ord matchen mot Helsingborg.

Uppkast på lördag 20/10 15.00 i Åkeshovshallen.

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link