Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Alviks bortaturné inleds mot Luleå Steelers

11 NOV 2018 00:22
Under söndagen ställs Alvik Baskets herrlag mot tabelljumbon Luleå Steelers på bortaplan i Luleå. De är också inledningen på tre raka matcher på bortaplan.
  • Uppdaterad: 11 NOV 2018 00:22

Luleå Steelers har haft en tung inledning på säsongen, de har förlorat samtliga fyra matcher de har spelat. Fryshuset Basket, Trelleborg Basket, IK Eos och Högsbo Basket har alla visat sig vara för tuffa för norrbottningarna. Det gör också att det är det enda laget i Superettan som hittills inte vunnit någon match.

Alvik har hunnit med att spela dubbelt så många matcher som Luleå. Fem vinster och tre förluster så ser Alviks facit ut i inledningen av säsongen. Alvik har dock haft det lite svårt i de två senaste matcherna. Det blev först förlust mot Eos efter att Alvik inte fått igång anfallsspelet och i den senaste matchen mot Trelleborg blev det förvisso vinst men det fanns mer att önska från Alvik. Ljuspunkten från matchen mot Trelleborg var dock att 18-åriga Max Jonevret stod för en av sina bästa matcher i Superettan.

I Luleå är David Jallow den mest framstående spelaren, han leder den interna poäng, assist och returligan. Han snittar 18.3 poäng och 7.8 returer per match. Jallow spelade förra säsongen i italien för Nuovo Basket Aquilano i italienska serie C. Men har även tre säsonger med Umeå BSKT i Svenska Basketligan på meritlistan. Alvik kommer även behöva hålla koll på Olle Karlsson och Brian Curry som efter Jallow är de som gör mest poäng.

Uppkast söndag 11/11 16.00 i Luleå Energi Arena.

>>> Gamecard

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link