Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren

”Det är vi som ska sätta tonen”

26 OKT 2018 23:47
Alvik Baskets herrlags går riktigt bra just nu och efter fem matcher är Alvik på tredje plats i Superettan. På söndag går Alvik för tredje raka segern när Högsbo kommer på besök i Åkeshovshallen.
  • Uppdaterad: 26 OKT 2018 23:47

Alviks utvecklingskurva pekar uppåt och de grönklädda har vunnit tre av fem matcher den här säsongen. Det är endast ettan och tvåan i Superettan, Fryshuset (1:a) och Djurgården (2:a), som Alvik fått se sig besegrade av. Det är också just nämnda lag som är de som ligger före Alvik i tabellen.

­– Vi går framåt hela tiden, det började med Djurgårdsmatchen och sen har vi gjort det bra, säger Alvik Baskets coach Kevin Gains.

Men även motståndarna har enligt Gains en utvecklingskurva som pekar uppåt, trots att Hösgbo förlorat fyra av fem matcher den här säsongen.  

– De förlorade med en poäng mot Djurgården och 11 poäng mot AIK. De går framåt för varje match. Högsbo är ett ungt lag sen har det spetsat det med rutinerade Martin Ringström, Olle Andersson och Filip Sjöström. Filip är deras viktigaste spelare, han är väldigt svårstoppad. Sen bidrar så klart Martin mycket med sin rutin, han gör väldigt få misstag. Det är en spelare vi har stor respekt för, säger Gains.

Vad kommer bli viktigt för att ni ska kunna vinna?

– Högsbo har varit duktiga på att styra tempot. Det kommer säkert bli en kamp om tempot så viktigt att det är vi som vinner den kampen, säger Gains och fortsätter:

– Med respekt för våra motståndare, så är vi ett så pass bra lag att vi kan spela bra basket mot alla lag. Så klart gör vi anpassningar utifrån motstånd, men mycket handlar om oss och att vi sätter tonen med vårt eget spel och kontrollerar det vi själva vill göra, säger han.

Peter ”Peppe” Stümer är på skadelistan, i övrigt ska Alvik kunna ställa upp med en full trupp.

Uppkast söndag 15.00 i Åkeshovshallen.

Kan du inte få nog av basket så spelar Alvik Baskets utvecklingslag på damsidan match i Basketettan mot Fryshuset direkt efter herrarnas match (uppkast 17.30).

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link