Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren

En match som kan avgöra serien

05 JAN 2019 16:45
Alvik har tre raka segrar och ligger på en 3:e-plats i tabellen. Om laget vill klättra ytterligare, gäller det att vinna morgondagens match mot Ik Eos från Lund. Som ligger just på 2:a-plats. Foto: Anders Tillgren
  • Uppdaterad: 05 JAN 2019 16:45

Senast lagen möttes, i Lund, avgick Eos med vinsten, 76-71. En match som kunde gått åt endera håll, men som skåningarna förde och vann rättvist. Då var returtagningen en stor faktor för hemmalaget (46-34). Och något ALvik måste förbättra på hemmaplan för att ge sig en bättre chans till vinst.

- Eos är ett bra lag. De gick lite under radarn på försäsongen, men har ett lag med flera riktigt bra spelare som spelar bra tillsammas, och framförallt jobbar riktigt hårt, säger Alviks head coach Kavin Gaines inför matchen.

Statistikmässigt är lagen väldigt jämna på de flesta punkter. Eos gör några poäng mer, Alvik släpper in några färre. Alvik har färre bortkastade bollar, Eos har någon steal mer.
Där lagen skiljer sig åt mest, är skottprocenten. Alvik leder serien i trepoängsstatistiken (37,4%), men Eos är starkare på tvåpoängförsöken (55.9%).

- Det gäller att vi sätter tonen mot det här laget. Att vi är "locked in" från början och inte ger upp enkla lägen. Dom spelar ofta på momentum. Det här kommer bli en bra match, fortsätter Gaines.

Det är också laget Alvik som behöver komma fram. 6 spelare snittar (nästan) 10 poäng eller mer. Ingen spelare tar fler än 6 returer per match, men 5 spelare tar fler än 4.5 per match.

En spelare som klivit fram ordentligt den här säsongen är Oscar Jernberg. Oscar gör sin andra säsong i laget, där han förra säsongen kom tillbaka från skada efter en säsong i Nässjö. I år visar han kvalitén som han värvades för. De senaste 6 matcherna har han snittat 12.5 poäng, 3.2 returer, 2.5 assists, 1.6 steals. Och han har skjutit 53% från trepoängslinjen.

Den här matchen kan fälla avgörandet senare i vår. För att få möjlighet att kvala upp till Svenska Basketligan måste man komma minst på en andraplats. Det är vad som ligger i vågskålen. Räkna med att det kommer märkas imorgon.

Uppkast 15:00 i Åkeshov. Ses där!
Köp förköp: alvikbasket.ebiljett.nu

Skribent: Alvik Basket
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link