Hoppa till sidans innehåll
Foto: Josefine Tolleman

Förlust i Stockholmsderbyt

07 OKT 2018 18:39
Alvik Baskets herrlag stod emot bra mot favorittippade och stjärnspäckade Djurgården. Trots det fick Alvik se sig besegrade. – Som helhet gör vi en bra match, säger Alviks coach Kevin Gaines.
  • Uppdaterad: 07 OKT 2018 18:39

Djurgården satte fart direkt från start och i slutet av den första perioden ledde bortalaget med hela 14 poäng.

– De kom ut och satte allt, men vi gjorde lite justeringar och satte mer press på bollen, då fick de mycket tuffare, säger Gaines

För i andra perioden är det istället Alvik som är i förarsätet och Alvik vinner den andra perioden med 24-17 och har krympt Djurgårdens ledning till två poäng inför den tredje perioden.

– Tyckte vi fick många bra skott men tyvärr var vår skottprocent inte så hög men vi var fortfarande med i matchen, säger Gaines.

Slutet av matchen är jämn och lagen följs åt i en mycket fysisk match där det är väldigt tufft under korgarna. I slutet av den fjärde perioden får Djurgården ett litet ryck och behåller det hela vägen in i mål och Alvik får till slut se sig besegrade med nio poäng.

– Vi släppte in 51 poäng i andra halvlek och speciellt 18 poäng de sista fem minuterna och även om vi jagade och de fick skjuta en del straffkast så är det för mycket.

 I Djurgården var det återigen deras förstafemma som stod för det mesta i matchen. Endast sju poäng gjordes av någon som inte startade matchen för Djurgården. I täten för Djurgården Lazar Radosavljevic med 24 poäng och Germain Jordan med 21 poäng.

– All credd till Djurgården. De har spelare som individuellt kan ta över en match. Den som vann matchen i slutet var Lazar och den som gjorde att de hade en fördel större delen av matchen var Germain Jordan, säger Gaines och fortsätter:

 – Men helt klart ett steg i rätt riktning, absolut. Vi gör mycket bra i dag och visst Djurgården har många atletiska spelare men jag tyckte vi hanterade det bra.

Superettan herr 
Alvik Basket – Djurgården Basket 87 - 96 (19 – 28, 24 – 17, 18 – 21, 26 – 30)

>>> Stats

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link