Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Förlust trots imponerande inledning

20 NOV 2018 23:36
400 personer hade under tisdagskvällen tagit sig till Fryshuset för att se toppmötet i Superettan mellan Fryshuset och Alvik. Det var en match där Alvik hade första halvan av matchen och Fryshuset den andra halvan.
  • Uppdaterad: 20 NOV 2018 23:36

Alvik inledde bortamötet mot Fryshuset strålande och både i försvar och anfall stämde det mesta för Alvik. Efter första perioden hade Alvik gjort 24 poäng mot Fryshusets åtta. Alvik fortsatte att producera framåt även i den andra perioden även om Fryshuset höjde sig något offensivt. Efter två perioder ledde Alvik med 22 poäng.

– Vi spelar nästan felfritt. Vi har väldigt bra i returtagning och låter inte Fryshuset ta returer under vår korg. Det gör istället att vi kan spela med högt tempo och komma in bra i anfall, säger Alvik Baskets coach Kevin Gaines om de två första perioderna.

Alvik gör de två första poängen i den tredje perioden och leder då med 24 poäng, men därifrån tar det stopp för Alvik. Fryshuset kliver upp ännu mer aggressivt i försvar och Alvik kan inte hantera Fryshusets press.

– Fryshuset växlar verkligen upp. Vi klarar inte av att hantera deras aggressivitet när de dubblar och stressar oss. Och även när vi kommer ur deras press så kommer vi inte in rätt i anfall vilket gör att vi kommer i tidsnöd och inte får de avslut som vi vill. Då får istället Fryshuset springa i poäng från layup och dunkar, säger Gaines.

Alvik får det allt svårare och i den sista perioden gör Alvik endast nio poäng varav endast fyra poäng är i spelet. Fryshuset vinner tredje perioden med 23–14, den fjärde perioden med 26-9 och matchen med 74-70.

– I fjärde perioden har vi nästan fler turnovers än poäng och då är det svårt att vinna. Det gäller att vara fokuserad och mentalt närvarande i 40 minuter och det var vi inte i dag. Vi är så klart otroligt besvikna över förlusten, men nu handlar det bara att lära sig av den här matchen och förbereda oss inför matchen mot Djurgården, säger Gaines.

Fryshuset Basket – Alvik Basket 74 - 70 (8 – 24, 17 – 23, 23 – 14, 26 – 9)

>>> Gamecard

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link