Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Gäller att studsa tillbaka direkt

02 NOV 2018 18:33
Alvik Baskets vinnarsvit blev bara på tre matcher. Under onsdagskvällen, på bortaplan, blev IK Eos för tuffa, det blev förlust med fem poäng. Men ingen tid att slicka såren istället gäller det att studsa tillbaka direkt när Trelleborg nu väntar.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2018 18:33

Trelleborg har endast spelat tre matcher den här säsongen, de inledde säsongen med en storförlust med 40 poäng mot IK Eos. Matchen efter blev det istället det omvända när de på hemmaplan vann övertygande mot Luleå Steelers. För att sedan förlora med 20 poäng mot Fryshuset på bortaplan. Att Trelleborg enda vinst den här säsongen har kommit på hemmaplan är inget ovanligt för Skånelaget. De brukar vara betydligt starkare på hemmaplan, kanske för att de då brukar ha med John Fitzgerald, som inte brukar spela bortamatcherna.

– Vi utgår från att Fitzgerald kommer spela mot oss och han är en av Superettans bästa spelare. Trelleborg är svårscoutade, de kallar inte så mycket spel utan spelar aggressivt och vill attackera tidigt. Vi kommer behöva kontrollera de första 10 sekunderna av varje anfall då är de som farligast, säger Alvik Baskets coach Kevin Gains.

Hur Trelleborgs form är just är dock svårt att säga, de har nämligen inte spelat en match sedan den 14 oktober. Värt att notera i sammanhanget att Alvik har hunnit med att spela fyra matcher fler än Trelleborg.

Poängbäst i Trelleborg är litauiska Tadas Kvederavicius som snittar över 14 poäng per match. I Alvik är det Papy N´diaye som är poängbäst med över 20 poäng per match i snitt. För Papy blir matchen kanske lite extra speciell när han möter sin förra klubb Trelleborg. Under tre säsonger var han den ledande poänggöraren i Trelleborg och han har spelat över 60 matcher för Trelleborg. Förutom Tadas så kommer Alvik behöva hålla koll på Änis Ben Hamida och Jordan Gerami Lou. Den sistnämnda snittar över 12 poäng per match och står dessutom för åtta assist per match.

–  Tadas är en spelare som kan göra mycket skada, som är väldigt allsidig offensivt. Sen har de ett par unga guards som är bra på att attackera och utmana 1-1, där blir vårt 1-1 försvar väldigt viktigt, säger Gains.

För att hänga med i toppen av Superettan är varje match viktig. Att Alvik nu kan ladda om och hitta nya energi efter torsdagens förlustmatch på bortaplan mot Eos kan bli ödestiget för fortsättningen av säsongen.

–  Vårt anfall var inte så bra som vi ville mot Eos. Det kommer vi göra bättre mot Trelleborg. Vi måste få in bollen inside, då kommer vi också få bra skott utifrån, säger Gains och fortsätter:

– Gäller att vi ska lära oss av matchen mot Eos, att vi får revanschera oss på en gång, vi vet att vi inte kom upp till vår nivå mot Eos. Nu får vi en ny chans att visa hur bra vi kan spela då gäller det att vi gör det. I en rak serie utan slutspel är varje match viktig, det vet vi om, men vi kan bara behandla varje match med respekt, mer än så kan vi inte göra.

Matchen mot Trelleborg spelas inte i Åkeshovshallen utan i Stora Mossens Idrottshall (vid Stora Mossens Idrottsplats). Uppkast lördag 15.00.

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link