Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Högsbo väntar på bortaplan

27 DEC 2018 11:20
Julledigheten blir kort för Alvik Baskets herrlag som under torsdagskvällens ställs mot Göteborgslaget Högsbo på bortaplan.
  • Uppdaterad: 27 DEC 2018 11:20

Varken Alvik eller Högsbo har spelat någon tävlingsmatch sedan den 16 december. Hur formen är för de båda lagen är därför något osäkert. Alvik måste ändå ses som klara favoriter. Högsbo har endast funnit en av 13 matcher den här säsongen. Den enda vinsten kom mot Luleå Steelers i premiären. En av förlusterna kom mot Alvik, då i Åkeshovshallen. Alvik vann med klara 97–73 mycket tack vare Jacob Andersson som stod för 26 poäng i matchen.

– Vi hade bra bollrörelse matchen igenom och jag fick mycket bollar i rätt situationer. Då är det lätt att komma i rytm och lägga i skotten, säger Jacob Andersson.

Högsbo ligger med sin enda seger sist i Superettan medan Alvik innehar fjärdeplatsen med åtta vinster och fem förluster. Närmast vann Alvik över Luleå Steelers med nio poäng.

– Det här är en viktig match för oss för att avsluta året bra och fortsätta vår vinst-streak. Högsbo är ett lag med flera bra skyttar vi behöver hålla koll på samtidigt som vi spelar vårt spel tillsammans, säger Anton Miller. 

I Högsbo är det Filip Sjöström som står för både flest poäng (18.3) och flest returer (8.0) i snitt.

– Högsbo är ett ungt lag sen har det spetsat det med rutinerade Martin Ringström, Olle Andersson och Filip Sjöström. Filip är deras viktigaste spelare, han är väldigt svårstoppad. Sen bidrar så klart Martin mycket med sin rutin, han gör väldigt få misstag. Det är en spelare vi har stor respekt för, säger Alvik Baskets coach Kevin Gaines.

 

Uppkast 27/12 19.00 i Gothia Arena (Göteborg).

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link