Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Inför Alvik - AIK

11 DEC 2018 11:51
Så äntligen får vi se Alvik Baskets herrlag på hemmaplan i Åkeshovshallen igen. Det är inte heller vilken match som helst utan ett hett Stockholmsderby.
  • Uppdaterad: 11 DEC 2018 11:51

AIK är ett av Superettans mest namnkunniga lag med flera spelare som spelat i högsta serien och även utomlands tidigare. Spelare som Olivier Ilunga, David Hult och Nils Johansson, men framför allt bröderna Serkan Inan och Erkan Inan. Bröderna Inan har så länge AIK funnits som basketförening varit de spelare som fått AIK att alltid vara ett svårslaget lag. Den här säsongen är inget undantag och de snittar båda två ca. 20 poäng per match.

AIK har dock haft en tuffare säsongsinledning än tidigare. De har förlorat sex av nio matcher och ligger på en sjunde plats i den haltande tabellen. AIK valde också nyligen att sparka deras coach, den rutinerade, Anders Lemmeke. Som en följd av det har deras assisterande coach Fredrik Ernmark tagit över head coach rollen.

Alvik och AIK hart mötts en gång tidigare den här säsongen och då blev det seger för Alvik i en väldigt jämn och spännande match. Då stod Alviks Papy N´diaye för en monster-match och hällde i 36 poäng. 

– Vi gjorde en bra match och jag tycker vi var bättre än AIK under större del av matchen. De har en hel del erfarenhet och starka individuella spelare i laget, som gör att det är svårt att skaka av sig dom, men jag är nöjd med vår insats, sa Alviks coach Kevin Gaines direkt efter matchen mot AIK.

Så här såg det ut förra gången Alvik och AIK möttes.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Alvik Basket (@alviksbasketbollklubb)

I Åkeshovshallen har dock Alvik aldrig lyckats vinna över AIK. Kommer den första segern i kväll?

Uppkast tisdag 11/12 19.00 i Åkeshovshallen. 

>>> Biljetter köps enklast i förväg. 

Kan du inte vara på plats sänds matchen via >>> Webb-TV.

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link