Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Inför: Alvik - Trelleborg

08 FEB 2019 17:58
Efter en tung förlust mot Fryshuset var Alvik Baskets herrlag tillbaka på vinnarstigen igen efter seger mot AIK i onsdags. Nu väntar nästa motståndare för Alvik som på söndag tar emot Trelleborg för sista gången den här säsongen.
  • Skapad: 08 FEB 2019 17:58

Alvik kommer närmast från en stark seger mot AIK på bortaplan.

– Vi kontrollerade dem i försvar och fick dem att ta de avslut vi ville att de skulle ta. Våra stora killar gör det också riktigt bra och vi släpper endast fem returer under egen korg på hela matchen. Men framför allt är jag nöjd med vårt tempo i matchen, vi sa att vi vill springa på dem och det lyckades vi också med. Att vi lyckas snabbt studsa tillbaka från förlusten är starkt av oss, det säger att vi är och vill vara ett topplag, säger Alvik Baskets coach Kevin Gaines.

Trelleborg kommer närmast från en seger mot Fryshuset men de har stuvat om en hel del i truppen och det är oklart vilket lag de ställer upp med mot Alvik.

– Vi kan bara förhålla oss till licenslistan. Och enligt den har de förstärkt laget men om de kommer spela eller inte vet vi inte, säger Kevin Gaines.

Alvik har vunnit de två senaste mötena mot Trelleborg och senast på bortaplan kontrollerade Alvik större delen av matchen.

– Vi kommer behöva kontrollera Jordan Gerami Lou, han är huvudet på ormen. Han styr mycket hur Trelleborg spelar och sätter upp sina medspelare väldigt bra. Sen gäller det gäller för oss att få igång bollrörelsen bra i anfall för att öppna upp deras annars ganska stängda försvar, säger Kevin Gaines.

Uppkast söndag 10 februari 15.00 Åkeshovshallen.

>>> Förköp biljetter. 

>>> Se matchen live på webben. 

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link