Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern Lucas Lindh med bollen i match i Superettan.

Ny tuff bortamatch väntar för Alvik Baskets herrlag

29 NOV 2018 22:51
Efter förra veckans knappa förlust mot tabellettan Fryshuset har det på fredagskvällen blivit dags för nästa tuffa möte. Obesegrade Djurgården står för motståndet på bortaplan i Brännkyrkahallen.
  • Uppdaterad: 29 NOV 2018 22:51

Alvik kommer närmast från en snöplig förlust mot tabellettan Fryshuset. I första halvan av matchen hade inte Fryshuset en chans att hänga med och Alvik visade upp ett imponerande spel, i andra halvan av matchen klappade Alvik igenom totalt. 

 – Vi var så klart otroligt besvikna över förlusten, men det handlar det bara att lära sig av den, säger Alvik Baskets coach Kevin Gaines.

>>> Läs även: Förlust trots imponerande inledning.

Nu väntar seriens kanske bästa lag, Djurgården för Alvik Basket. Djurgården ligger trea i den haltande tabellen men det beror på att de har spelat färre matcher än lagen över dem i tabellen. Närmast kommer de från storseger mot AIK. Djurgården är det enda laget i Superettan som ännu inte har förlorat. Vilket kanske inte är så konstigt med spelare som  Brandon BartonLazar RadosavljevicGermain JordanKristoffer Gafor och Dragoljub Kitanovic i laget. Spelar som alla har spelat i ligan tidigare.

– De är ett väldigt bra lag. Väldig bra förstafemma framför allt, säger Gaines.

Sist Alvik ställdes mot Djurgården, då i Åkeshovshallen, blev det Djurgårdsseger i en mycket tuff och jämn match. Även i denna match kan vi förvänta oss att fighten under korgarna kommer bli viktig och en som tog den fighten sist lagen möttes var Alviks Lucas Lindh.

–  Jag själv är halvnöjd med min inledning, vissa matcher har känts bra och vissa lite mindre bra, skulle vilja hålla en lite jämnare nivå på mitt spel, säger Lucas Lindh.

Är ni revanschsugna? 

– Vi gick igenom matchen mot Fryshuset på träningen direkt efter och har sen lagt matchen bakom oss och lagt fullt fokus på Djurgården. Vi är väldigt revanschsugna, det har varit mycket bra fokus på träningarna efter förlusten, säger Lucas Lindh.

Vad krävs för att ni ska kunna vinna?

 – I försvar så måste vi ha koll på Kitanovic och Jordan, vi har snackat om att inte ge Jordan någon space för om han får det så är hans mid-range väldigt högprocentigt. I anfall så är det viktigt för oss att springa på dem och röra bollen mycket, om vi gör de sakerna så har vi en bra chans att vinna, säger Lucas Lindh.

Uppkast fredag 30/11 19.00 i Brännkyrkahallen.

 

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link