Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Stern

Seriefinal väntar på bortaplan

20 NOV 2018 00:17
I premiären förlorade Alvik Baskets herrlag mot Fryshuset. Just då var en del förvånade över att Fryshuset skulle visa sig så starka. Det är ingen längre. Fryshuset har fortsatt att vinna och leder just nu Superettan.
  • Uppdaterad: 20 NOV 2018 00:17

Stockholmsderby mellan AIK och Djurgården i all ära men när ettan och tvåan i Superettan under tisdagskvällen kommer ställas mot varandra heter lagen Fryshuset och Alvik. Det är också två lag som kommer med vind i seglen. Alvik kommer närmast från en seger med 40 poäng mot Luleå Steelers. Fryshuset kommer från en minst lika övertygande seger mot AIK med sifforna 89–51. 

När Alvik och Fryshuset möttes i säsongspremiären var Fryshuset det starkare laget och vann med sex poäng i en tuff och jämn match.  

 – Försvarsmässigt kom vi inte upp i den nivån som vi är vana vid. Returtagningen visste vi skulle vara en viktig grej inför matchen och tyvärr tog de 46 % av returerna under vår korg och då är det svårt att vinna. Speciellt när de skjuter 52 % från golvet, sa Kevin Gaines då.

Både Fryshuset och Alvik vill spela med hög intensitet, fart och med mycket energi. Vi kan med andra ord vänta oss en fartfylld och fysisk match.

 – Vi är laddade för en tuff match mot ett bra Fryshuset. Både vi och Fryshuset vill spela snabbt och aggressivt och det lag som kan hantera det bäst kommer vinna matchen, säger Alvik Baskets Lukas Friberg.

Lukas Friberg är en av Alviks nyckelspelare och han leder den interna assist och returligan. Lukas vill inte prata så mycket om att det handlar om revansch mot Fryshuset utan mer att det är en viktig match.

  – Vi pratar inte om revansch, utan det är mer en toppmatch som är viktig för oss om vi ska vara med i toppen, säger Lukas Friberg.

Fryshuset främsta poängplockare heter Mustafa Dibba han gör över 16 poäng poäng i snitt och tar dessutom 8.8 returer per match. Hans bästa match på poängtavlan var mot just Alvik då la han i 31 poäng. Men Fryshuset har ett flertal atletiska och mångsidiga spelare,  förutom just nämnda Mustafa Dibba måste Alvik hålla koll på Ali Dibba, Leonard Halling-Ibo och rutinerade Kassim Nagwere för att nämna några. 

Uppkast tisdag 20 november i Fryshuset 18.00 (obs tiden!).

Kan du inte vara på plats i fryshuset kan du följa matchen via >>> Alviks-TV

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link