Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren

Svår match mot laddat Wetterbygden

09 APR 2018 16:03
Alvik Baskets herrlag räckte inte till mot topplaget Wetterbygden Stars. Motivationen att nå basketligan räckte för att besegra hemmalaget Alvik.
  • Skapad: 09 APR 2018 16:03

Hemmalaget startade bra och höll jämna steg till halva andra kvarten då ställningen var 28 lika. Men sista fem minuterna av halvleken ryckte Stars till sig en femtonpoängsledning som lade grunden för vinst. Bortalagets stora spelare Franco Kouagnia och Wally Niang dominerade under korgarna. Alvikarna lyckades sällan åstadkomma något från nära håll utan fick lita nästan helt på sitt skytte. Det var inte med tillräcklig precision denna gång.

Wetterbygden hade ett bredare lag med hot från varje position. Guim Exposito var stor, stark och spänstig. Från golvet styrde Carlos Calvo på ett utmärkt sätt. Ett tight försvar tvingade Alvik till många turnovers som gav enkla poäng.

I tredje kvarten höll Alvik ungefär jämna steg men utan att knapra in på försprånget. Några fina spel fick publiken dock uppleva. En Pick&Rull där Anton Julin hittade Richard Hartman som kraftfullt dunkade i två poäng. En Give&Go där fint passningsspel med Oscar Jernberg gav Joel Svensson en autostrada att promenera fram till korgen på. Dessutom ett fantastiskt hemjobb av Jonathan Bohman som offrade sig helhjärtat för att förhindra en snabb kontring och fick en rejäl snyting.
Sådana prestationer gav hemmafansen visst hopp men Stars ville inte lämna segern ifrån sig. De var helt enkelt för bra för Alvik den här gången och har nu fortfarande chansen att avancera upp till Svenska Basketligan (SBL). Dit för övrigt redan deras damlag kvalificerat sig tack vare bra spel i år. Mathias Liljeqvist i Wetterbygden (och före detta Alvikare) var mycket nöjd efter matchen:
- Vi hade stor respekt för Alvik då de båda tidigare kamperna slutat med väldigt tighta siffror. Vår gameplan var att stänga ned deras offensiva returtagning och spela tight försvar över alla fyrtio minuter. Något vi lyckades väldigt bra med. Att bara ge upp sextio poäng mot Alvik är mycket bra av oss som lag. Offensivt var vi inte oroliga, där har vi mycket alternativ. I varje anfall söker vi den bästa lösningen och är inte beroende av att enstaka spelare skall skaffa sig eget läge. Nu ser vi fram mot årets höjdarfight. En direkt avgörande kamp mot Djurgården hemma nästa helg. Tar vi den så finns gott hopp om Ligan. Säkert knepigt för organisationen att administrera dubbla lag. Men först skall vi dit förstås, det blir en höjdare att möta DIF.

Jonathan Bohman, kraftpaket i Alvik Basket säger så här:
- Det har varit en extremt lång säsong och vi börjar bli lite slitna. Då Stars drog iväg i slutet av tredje hade vi inte kraft att resa oss igen, de var bra idag. Deras stora gubbar var långa och tuffa att komma till tals med. Ändå var det jämnt i returtagningen. Vår aggressivitet mot korg var inte tillräcklig, vi fick endast skjuta nio straffkast (mot 26 för Stars). Vi måste vårda bollen bättre och inte stressa i våra anfall. Skönt att ha två matcher på hemmaplan kvar.

Nästa match för herrlaget är lördag 14 april när Trelleborg Pirates återigen kommer till Stockholm och Åkeshov.

Skribent: Patrick Montgomery
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link