Hoppa till sidans innehåll

Viktig seger för Alvik i kampen om topplaceringarna

06 JAN 2019 23:20
Efter att Alvik under söndagseftermiddagen utmanövrerade Eos på hemmaplan i Åkeshovshallen klev Alvik förbi Eos i tabellen och ligger nu på kvalplats upp till SBL.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2019 23:20

Det var full fart direkt från start. Publiken fick se två lag som ville spela snabb och fartfylld basket. Där lagen bytte poäng med varandra och när man trodde ett av lagen skulle ta kommandot kom andra laget i kapp.

– Det var två bra lag som möttes och som det blir då blir det mycket upp och ned. Med många ”runs” från båda lagen. Eos är ett tufft lag att möta, ett lag som aldrig ger upp, säger Alvik Baskets coach Kevin Gaines.

Efter att spelet böljat fram och tillbaka är det Eos som leder efter två perioder, men endast med tre poäng.

– Vi var lite spända i första halvlek. Men sen i andra halvlek kom vi igång och de märkte man på 50–50 bollarna och returerna, vi slängde oss på bollarna och det blir ju extra viktigt i en zon. Sen blev det också mycket kamp och våra killar backar inte för sånt. De gillar sånt. Vi fick många stopp på dem och det trillade i en del skott från oss, då tog vi över, säger Gaines.

Alvik gör 31 poäng i den tredje perioden mot Eos 16 och inför fjärde perioden leder Alvik med 71–59. Alvik kan i princip bevaka sin ledning i den fjärde perioden och vinner till slut med 81-72.

–  Helt ärligt så tycker jag det har och göra med skottprocenten. I en zon får man hyfsat öppna lägen, men kanske inte de skott man vill ha och de fick en del öppna skott mot vår zon men de satte de inte. Istället sätter vi ett gäng tunga treor, säger Gaines.

Vad kunde ni gjort bättre?

– Vi borde utnyttja att de missar många skott och kunna springa bättra och vara effektivare i transition. Men det är något vi har pratat om hela säsongen och det är ”work in progress”, säger Gaines.

Närmast väntar Trelleborg på bortaplan kommande helg för Alvik som i och med segern tar klivet förbi Eos i Superettan.

– Vi är 1–1 mot Eos och det är en match kvar mot Eos och gäller att få inbördes på dem. Vi ligger ju tvåa i tabellen och det är ju kul att just nu i alla fall ligga på kvalplats (till Svenska Basketligan). Men varje match nu är viktig, det är som ett slutspel för oss och där varje match räkans. Vi gjorde jobbet i dag och nu gäller det bara att förbereda sig för nästa match. Trelleborg är vädligt tuffa i sin hemmahall och de har ett giftigt lag med deras jänkar som de tagit in, säger Gains.  

Alvik Baskets herrlag – IK Eos 81 - 72 (22 – 22, 18 – 21, 31 – 16, 10 – 13)

>>> Gamecard/statistik


Foto: Malin Emilsson

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link