Hoppa till sidans innehåll

Klara & Ludde skills campOM KLC ANMÄLAN COACHER

Klara och Ludde skills camp (KLC) arrangeras för andra gången året och har som absolut högsta mål att jobba med individuell utveckling och att förbättra varje deltagares basketfärdigheter.
Träningen kommer vara krävande, intensiv och det är upp till varje deltagare att göra det mesta av träningstiden. Varje spelares ambition kommer vara det som sätter gränser för hur mycket var och en kommer läsa sig under veckan.

Vi sträcker oss till tjejer och killar födda 2002-2007 och har mycket höga krav på våra coacher och tränare att leverera träningar på toppnivå. Lägret planeras och arrangeras tillsammans med Ludvig Håkanson och Klara Lundquist, vilka inte bara är de två största talanger som kommit från Alvik Basket de senaste åren, utan de två största basket-talangerna i svensk basket.

Ludde kommer från Alviks framgångsrika P96-lag, men flyttade redan som 15-åring (2011) till Barcelona och en av Europas främsta basketakademier. Där gjorde han sig snabbt ett namn för framtiden och är fortfarande den yngsta spelare som deltagit i en tävlingsmatch för Barcelonas herrlag. Nu spelar Ludde i Estudiantes (Spanien) och är en av de yngsta point guardsen i spanska ligan. Därtill är han en av grundspelarna i svenska landslaget.

Klara är en av de främst spelarna i Europa i henns ålderkategori och gjorde redan som 17-åring debut i seniorlandslaget, efter att ha varit dominant i samtliga ungdomslandslag och Europeiska mästerskap hon deltagit i. Hon spelar i Alvik Baskets damlag och är en av de bästa svenska spelarna i Basketligan.

Båda två har jobbat väldigt hårt för att komma dit de är idag och vill genom KLC ge tillbaka till ungdomar, samt visa både att det är möjligt, men även vilken väg man kan ta för att nå dit man vill.

 

TRÄNINGSUPPLÄGG
Under de fyra dagarna kommer vi ha 3 frivilliga skottpass, 7 basketträningspass, 4 fyspass och 1 pass med matchspel.

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4

Inskrivning + invigning
Basketträning/teknik
Basketträning/spelförståelse
Fysträning

Frivilligt skottpass
Basketträning/teknik
Basketträning/spelförståelse
Fysträning
Frivilligt skottpass
Basketträning/teknik
Basketträning/spelförståelse
Fysträning
Frivilligt skottpass
Fysträning
Basketträning/teknik

Matchspel + Avslutning

I schemat tillkommer två teopripass, där vi kommer prata om vikten av bl.a. kost och sömn för att nå framgång och hur man med sin inställning kan förbereda sig för att nå sina mål. Det kommer vara ett fysiskt och mentalt ganska krävande schema där deltagarna behöver förbereda sig både innan och under lägret för att få ut så mycket som möjligt.

Vi kommer efter lägret dela ut pris till de deltagare som har föregått med bäst exempel under träningar och aktiviteter.

 

DATUM
Vecka 1: 10-14 juni

08:30 första dagen är det inskrivning/invigning.
Dagarna håller på ca 08:30 - 17:00.
PLATS
Lägret kommer hållas i Stora Mossens Idrottshallar

MÅLTIDER
Lunch mellan basketträningarna samt två mellanmål kommer ingå varje dag.

LÄGERKOSTNAD
Deltagaravgiften är 2150 kr per vecka. I det ingår, förutom träningar och lunch/mellanmål, även vänbart träningsställ t-shirt samt vattenflaska.
Uppdaterad: 05 JUN 2018 01:03 Skribent: Alvik Basket
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-87 04 10
E-post: This is a mailto link