collage-rm

Klubben

Rekordsviten på 146 matcher i följd utan förlust lär stå sig långt in i framtiden. Under Alviks storhetstid spelade laget mot storlagen i Europa, bland annat besegrade man självaste Real Madrid på bortaplan.

Med totalt 19 SM-guld för herrlaget har klubben utvecklat en vinnarkultur, vilket lett till en tradition att producera duktiga spelare. Ingen annan förening i någon lagsport har vunnit fler SM-guld i den högsta herrserien än Alvik.

Idag är Alvik Basket en utav Stockholms största ungdomsföreningar som bedriver basketboll. Nästan 900 barn och ungdomar är idag aktiva som basketspelare i klubben. Förutom en bred ungdomsverksamhet har vi också ett herrlag i Basketettan och ett damlag i Basketligan.

Klubbens verksamhetsidé är att erbjuda barn, ungdomar och vuxna basketutbildning och klubbgemenskap som ger dem möjlighet att nå sin maximala potential som individer och i grupp.

Vi vill erbjuda det bästa medlemskapet och är övertygade om att vägen går via en stark satsning på kvalitet i allt vi gör.

Vår vision - Alvik ska vara ett av Europas bästa växthus för unga basketspelare.
I växthuset blir vi ständigt fler (växa både på bredden och höjden).
I växthuset utvecklas vi hela tiden (skickligare, mer allsidiga, gladare).
Här är det viktigt att vinna. Men inte i alla åldrar och aldrig till vilket pris som helst.
I vårt växthus jämför vi oss med, och lär av, de bästa ungdomsklubbarna i Europa.

Vår Mission - Alla ska trivas!
Varje dag gör vi allt för att spelare, coacher och föräldrar trivs i Alvik,
både på och utanför basketplanen. Då är det lättare att växa.

Trivas innebär att känna sig trygg, välkommen och viktig.
Trivas innebär att känna gemenskap, ha roligt och utvecklas.
Trivas innebär att känna mod och ett växande självförtroende.
Varje spelare som slutar för att hon inte trivs, är ett nederlag för oss.

I filmen nedan får du en inblick i föreningen Alvik Basket.

Vill du börja spela basket i Alvik? >>> Läs mer här.
Alvik- If you love basketball
We´ve been at this since 1956. Tens of thousands of players have worn the green jersey. And many of them have won national championships. Nineteen so far. Our club has throughout the years developed many national team players and international professionals. And we keep on doing it.

At present we’re almost seven hundred players of all ages, along with some eighty coaches. This makes us one of the largest clubs in the country. And we want to grow more. Our game idea “Options” will always attract new talent. All players that look to become versatile, hardguarded ballers are welcome.

We are Alvik Basket. And Åkeshov is our home.
Uppdaterad: 2017-02-13 00:18

Va-lkommen-Hit_SBBF