Hoppa till sidans innehåll

Elitsatsa på basket under din gymnasieutbildning


Målsättningen är att du ska kunna kombinera elitinriktad basketträning med dina gymnasiestudier och att du ska kunna spela basket på nationell eller internationell elitnivå när du avslutat dina studier på Bromma gymnasium.

Bromma gymnasium har certifierats som basketbollgymnasium av Svenska Basketbollförbundet. Detta innebär att Bromma gymnasium har ett samarbete med en elitklubb och att Svenska Basketbollförbundet har godkänt skolans undervisning enligt de nya nationella kraven. Bromma gymnasium samarbetar med Alvik Basket.

Skolan erbjuder en bra studiemiljö med duktiga och engagerade lärare som har stor förståelse för din elitsatsning inom basket. Du kommer att träna tre gånger i vecka under ledning av erfarna tränare från Alvik Basket

Upplägget av specialidrotten följer ämnesplanen för ämnet specialidrott. Du kommer även att lära dig mycket om anatomi och vikten av att äta och träna på rätt sätt för att få riktigt bra förutsättningar för att orka med såväl studier som krävande och utvecklande träning.

Basketfördjupningen sker utifrån dessa områden:

  • Basketträning
  • Fysisk träning
  • Spelförståelse
  • Träningslära
  • Näringslära
  • Idrottspsykologi
  • Idrottsskador

Utveckla tekniken, undvik skador – bli en framgångsrik spelare

Du kommer att utveckla din teknik både i lugn miljö och i matchtempo. Denna fördjupning är viktig för att bli en framgångsrik basketspelare och spelförståelse tränas för att ge dig en detaljerad kunskap om rörelsemönster och samverkan i anfall och försvar, samt en förmåga att läsa spelet och utnyttja olika spelsituationer.

Du kommer att få verktyg som hjälper dig att hantera både motgångar och framgångar. Du kommer att lära dig hur du tar hand om din kropp genom fysisk träning, vi hjälper dig att utveckla din styrka, snabbhet, rörlighet och kondition. Vi tränar regelbundet och utvärderar med tester. Din fysik är viktig för att undvika skador och för att bli en framgångsrik basketspelare.

Träningen bedrivs i skolans egna sporthallar, gym och Stora mossen idrottshallar.

>>> Anmälan och provträning.

Öppet hus på Bromma gymnasium

För dig som vill veta mer om Bromma Gymnasium så kommer vi ha ett Öppet Hus för alla intresserade basketelever under hösten.

Med information kring skolan och de olika utbildningarna samt möjligheten att vandra runt och träffa elever och lärare på de olika programmen och dess inriktningar. På plats är även vårt elevhälsoteam, bibliotekspersonal, skolledning m fl.

Vi kommer uppdatera här på sidan när vi har ett fastslaget datum.

 

Vill du veta mer om NIU-programmet på Bromma Gymnasium, kontakta:

Viktor Holmberg, basketinstruktör pojkar
Steg 4 Elittränare
E-mail: viktor (at) alvikbasket.nu

Johan Andersson, basketinstruktör tjejer
Steg 2 Baskettränare
E-mail: johan (at) alvikbasket.nu

   

Kristina Stenberg, ansvarig för teori

 

 

David McCann, verksamhetsansvarig 
E-mail: david (at) alvikbasket.nu
Telefon: 070-5270131

Lennart Kågestam, rektor Bromma Gymnasium
E-mail: lennart.kagestam (at) stockholm.se
Telefon: 08-508 330 06 
Uppdaterad: 27 OKT 2017 10:47

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info