Hoppa till sidans innehåll

Klubbens nyheter


I Alvik Basket finns det mycket hjärta och kämparglöd. För att uppmuntra de spelare som utmärker sig lite extra så delar Alvik varje år ut ett antal utmärkelser.
 
 
 
Scania Cup anordnas av Södertälje Basketbollklubb och brukar kallas för det inofficiella Nordiska Mästerskapet. Det är minst sagt en bra prestation av Alvik Basket att ha så många lag med i turneringen.
 

Superfinal i EYBL!

(2019-04-15 16:31)
Det har blivit dags för Alviks damutvecklingslag att spela Superfinal i EYBL! Det har gått bra för damutvecklingslaget i EYBL den här säsongen, till och med bättre än vad det gjort i Basketettan här hemma i Sverige.
 
Det var ett nästan helt fullsatt Åkeshovshallen som tog emot SBL-laget Köping Stars i lördags och stämningen var på topp. Även en stor grupp Köping-supportrar fanns på plats och det ska erkännas att dom gjorde sig hörda trots stor hemmapublik.
 
Det är dags för Alvik Blixtarna att åka på turnering, och den glada nyheten är att även om man inte kan ta sig hela vägen till Ockelbo för att se matcherna så finns dom att se online.
 
Den andra kvartsfinalen mellan Alvik och Eos påminde inte direkt om den första som lagen spelade i Åkeshovshallen för bara några dagar sedan. Det här var definitivt Alviks match.
 
På onsdag har det blivit dags för kvartsfinal 2 av 3 mot IK Eos, denna gång på bortaplan i Lund. Då Alvik förlorade första kvartsfinalen så väntar nu en helt avgörande match. Alvik måste helt enkelt vinna ifall de ska ha chans att gå till Semifinal i
 
När det gäller herrbasket och Slaget om Stockholm så handlar det den här säsongen uteslutande om två lag; Alvik och Djurgården. Djurgården seriesegrare, och Alvik på en klart andraplatsen.
 
Nyhet från Damlaget

Förlust i första kvartsfinalen

(2019-03-24 22:23)
Alvik såg ut att ha kontroll på matchen mot Eos och vann också de två inledande perioderna. Men i de två avslutade perioderna stämde inte spelet alls för Alvik som fick se sig besegrade.
 
Idag spelade Alvik herr mot IK Eos i ett mycket publicktätt Åkeshovshallen. Det blev en spännande kamp som slutade med att hemmalaget stod som segrare.
 
Nyhet från Damlaget

Eos väntar i kvartsfinalserien

(2019-03-23 17:50)
På söndag är det dags, då inleds slutspelet på hemmaplan i Åkeshovshallen. Alvik ställs mot IK Eos från Lund i den första kvartsfinalen. – Det kommer bli tufft, men Eos är inte bättre än oss, säger coach Fotios.
 

Inför: Alvik herr-Eos

(2019-03-22 16:05)
Det har blivit dags för serietvåan Alvik Basket att möta serietrean IK Eos i en match som betyder oerhört mycket för båda lagen. Vem ska knipa seriens andraplats och få chansen att få kvala till Svenska Basketligan?
 
Nyhet från Damlaget

Alvik vann efter förlängning

(2019-03-20 22:28)
Det blev vinst i sista matchen i grundserien för Alvik som fick klara sig utan sin stora stjärna Janel Mccarville. Men det var med ynka två poäng efter förlängning mot ett Wetterbygden som slogs för sin slutspelsplats.
 
123456

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: kansliet@alvikbasket.nu