Hoppa till sidans innehåll

Klubbens nyheter


Föreningen vill fortsätta växa och utvecklas. Tjänsten innebär till absolut största del tid på basketgolvet och du får jobba i en av Sveriges mest framgångsrika ungdomsföreningar.
 
Nyhet från Damlaget

Janel McCarville - en spelare utöver det vanliga

(2018-06-01 17:03)
1a spelare att väljas i 2005 års draft, en av de bästa collegespelarna i Big 10 någonsin, vunnit WNBA, vunnit Euroleague, haft bäst skottprocent flera säsonger i WNBA - den här tjejen har väldigt många meriter. Nu är hon alvikare.
 
Nyhet från Damlaget

Ny coach klar för Alvik Baskets damlag

(2018-05-31 18:01)
Bygget börjar ta form och vi kan nu presentera en av dom absolut viktigaste pusselbitarna till kommande säsong för Alvik Basket damlag; Coach Fotios Ioannidis. Ioannidis kommer börja sitt lagbygge direkt och arbeta med spelarna som finns i klubben.
 
De här veckorna handlar om hårt arbete och den individuella tekniken vilket är något jag lagt ner extremt mycket tid på under mina ungdomsår. Jag hoppas att vi kan lyckats förmedla till alla deltagare vad som krävs för att nå toppen - Klara Lundquist
 
Äventyr som stärker klubbkänslan är något som präglar Alviks verksamhet. Föreningen försöker hitta projekt som får alla att trivas och känna sig delaktiga i aktiviteterna. Ett riktigt sommarevenemang ägde rum i helgen i Göteborg som badade i sol.
 
På lördag tar Alvik Blixtarna tåget upp till Sundsvall för att avsluta säsongen. Elva taggade spelare åker upp tillsammans med coacherna. Förra året blev det en fin 5:e-plats. I år är det dags för revansch.
 
EGBL (European Girls Basketball League) har genomförts under året och Alviks lag tog sig, via ett fantastisk gruppspel, hela vägen till finalspel där fyra lag gjorde upp om titeln i ett soligt Riga.
 
Special Olympics är en världsomspännande organisation som grundades 1968 i USA av Eunice Kennedy Shriver. Idag finns verksamhet i 170 länder och nästan 5 miljoner idrottsmän-och kvinnor med utvecklingsstörning. Däribland Alviks Blixtarna (Jr).
 

Alvik goes west!

(2018-05-09 13:51)
Varför tränar man basket? Varför kämpar man en hel lång säsong även om det då och då är riktigt jobbigt? Jo, en stark anledning är förstås att få åka med kompisarna på resa, äventyr och kul.
 
Spalding Basketshop Cup har gått under många olika namn under åren, men det är enkelt: man spelar om vem som är det bästa laget i Stockholm. Då ca 60% av landets basketspelare befinner sig i området, är det en riktigt svår titel att vinna.
 

Blixtarna Jr åker till OS

(2018-05-05 09:12)
SJ Basketligan Special - Blixtarna Jr redo för spel. Special Olympic Games i Göteborg kommer bli en jättupplevelse för gänget från västerort den här helgen. Grymma coacher och fantastiska lirare är har något stort att se fram mot.
 
Hittills har tjejerna tagit en vinst av två och närmast står TopSportSchool från Antwerpen för motståndet. Alvikstjejerna har gjort en fantastisk säsong, som närmar sig slutet. Men först är det Superfinal i en europacup.
 

Damer U16 ger inte upp

(2018-04-25 09:14)
Stor framgång under året även för våra Damer U16 som i årets Riksmästerskap spelade till sig en bra fjärdeplats i Stadium Arena i Norrköping. Ännu ett Alviksgäng som levererat mer och mer detta år.
 
Grabbarna vann semifinalen mot Östersund, men i finalen blev Fryshuset för starka. En riktigt bra helg och insats över hela året gör att laget står som ett av de absolut bästa lagen i landet. Vi ser redan fram emot nästa år.
 

SVENSKA MÄSTARE

(2018-04-24 16:51)
En fantastisk helg i Norrköping avslutades med att Alvik Basket fick ett lag med SM-guld i Damer U19. De föll på mållinjen för ett år sedan och törstade verkligen efter revansch i år.
 
123

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-87 04 10
E-post: kansliet@alvikbasket.nu