Hoppa till sidans innehåll
Foto: Love Lanner

ABC i ett soligt Visby

2017-08-18 17:00
Efter flera år av ABC på annan ort var lägret tillbaka på vackra Gotland. Lägret blev en smärre succé med vackert väder, trevligt bemötande och massor av barn och ungdomar.
  • Uppdaterad: 2017-08-18 17:00

Det är mer än tio år sen som ABC huserade i Visby. För nästan alla spelare och många av våra coacher var det första gången de upplevde ABC på Gotland. För några av oss var det en ren nostalgiresa vilket bara det var mycket trevligt. Hallarna såg ut som förr med vissa förbättringar, skolan låg där den låg och medeltidsveckan var i full gång, precis som förr.

På tisdag förmiddag åkte hela lasset båt till Visby, det var inte problemfritt men efter ett litet biljetthaveri så löste det sig och hade klarat av ett hinder av tre. Båtresan dit. När vi anlände fick vi stor hjälp av Visbys personal och vi kunde starta lägret på bästa sätt. Stormöte för alla, basketträningar för vissa och utomhusaktiviteter för andra.

I korta drag består ett ABC av massor av basketträning, lite internmatcher, bad, 3x3 turnering och en avslutning med All-starmatch och disco. Ibland har det upplevts lite som ”same old, same old” men årets läger fick en riktig nytändning och vilket lyft det blev. Fantastiska ledare som hade roliga och givande diskussioner, unga spelare som busade med varandra och en föräldrakår som ställde upp när det behövdes. Allt runtomkring kändes helt enkelt bra!

Vi passar på att nämna badet på Tofta som ett starkt minne och discot på söndagen som får stockholmsveckan att kännas passé. Att sovtiden fick förskjutas ett par timmar känns som ett bra kvitto!

Efter en hel vecka på Gotland landade vi på fastlandet som lite bättre basketspelare, starkare sammanhållning och lite mer solbrända eller bara brända (Lex Jerry). Tröttheten gör sig påmind men den känns kortvarig medan energin vi fått kan räcka hela säsongen!  

 

Hedersomnämnande

Viby Basket – Varmt välkomna tillbaka nästa år även om Mats och Fredrik inte levererade sitt max på coachmatchen!

Solna BBK – Även ni varmt välkomna tillbaka!

Lidingö Basket – Vi ser er gärna på ABC nästa år, då kanske några fler vill följa med!

Alla lägerföräldrar – Klippor hela bunten!

Johan Palmqvist – Konstant närvarande och alltid så hjälpsam, återhämta dig så ses vi förhoppningsvis nästa år!  

Love Lannér - För alla fina bilder under lägret! 

 

Vi vill tacka alla som var med och hjälpte till runtomkring lägret. Till er som blir suktade och bara måste åka med nästa år, håll utkik de närmsta månaderna för ABC 2018!  

Skribent: Alvik Basket
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-87 04 10
E-post: This is a mailto link