Hoppa till sidans innehåll

Alvik byter namn

26 OKT 2018 10:05
Årets årsmöte är över. Valberedningens jobb klubbades igenom till punk och pricka och stämman var mer välbesökt än på flera år. Det beslutades även med bred majoritet att Alvik byter namn.
  • Uppdaterad: 26 OKT 2018 10:05

Årsmötet hölls sedvanligt i Bromma gymnasiums lokaler. Den här gången var det också lyckligt att lokalen var större, då det var mer välbesökt än på länge.

Alviks spelarråd var på plats och det var ur dessa som både mötets ordförande och sekreterare valdes. Till ordförande för årsmötet valdes Vera Isaksson, från F05, och till sekreterare valdes Estelle Sjögren från samma lag. Med gott stöd av avgående ordföraqnden Lars Lundquist och kansliansvarig Moa Olsson genomfördes mötet klanderfritt.

Valberedningens arbete klubbades igenom till punkt och pricka, vilket innebär att fören ingen både har en ny ordförende och en större styrelse. Till ny ordförande valdes Fredrik Lagerkvist;
- Det är med stor glädje, ödmjukhet och stolthet som jag tar mig an detta uppdrag. Alvik har gjort en fantastisk resa de senaste åren och jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen, klubbdirektören och kansliet fortsätta den resan. Det finns ett otroligt engagemang och stor potential i Alvik basket och med rätt fokus finns det inga gränser för hur lång vi kan nå. Go Alvik Go!

Avgående ordföranden Lars Lundquist, som avböjde omval under beredningsarbetet, är också full av tillförsikt;
- Jag lät meddela valberedningen att det dags att byta ordförande och få in nya krafter. Klubben mår bra men vi vill mer. Känns därför riktigt bra med den förstärkta styrelsen och med Fredrik som ny ordförande i spetsen. Mycket ny kompetens och energi. Jag är övertygad om att vi nu tillsammans med övriga styrelsemedlemmar och kansliet har ett lag som kommer få klubben att växa vidare mot nya härliga höjder och framgångar.

I övrigt klubbades omval av Christian Jolinder, Per Hagman och Olle Håkanson. Nyval av Christina Gartzell Ragnarsson, Jacob Dalborg, Nico Hasselström och Lars Lundquist. Fanny Wallén, Henrik Evers och Johanna Fredman har ett år kvar på sina mandat.

På det konstituerande styrelsemötet dirkt på årsmötet valdes Christina Gartzell Ragnarsson till vice ordförande och Per Hagman sitter kvar som kassör.

Det bestämdes även att Alviks Basketbollklubb byter namn och lägger till KFUK-KFUM Sverige framför det juridiska namnet. Det är egentligen en formsak då Alvik är och har alltid varit en KFUK-KFUM-förening. För ett antal år sedan tog man dock bort prefixet, men nu beslutades det att det skall tillbaka. Föreningens juridiska namn är numer numer KFUK-KFUM Sverige Alviks Basketbolklubb.

Angående medlemsavgiften beslöt stämman, på styrelsens inrådan, att hålla den fast vid tidigare nivå.

Efter ett antal år av negativa resultat rapporterade kassör Per Hagman att föreningen 2017/18 gjorde ett positivt resultat om ca 250 000 kr. Ekonomin är numer stabil och föreningen utvecklas åt rätt håll  om än det fortfarande finns arbete att göra för att sätta en långsiktig planering.

Nu ser föreningen fram emot ett lyckosam och framgångrik säsongen 2018/19. Häng med Alvikare!

Skribent: Alvik Basket
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link