Hoppa till sidans innehåll

Det kommer bli en tajt match

08 MAR 2019 11:01
Så har det blivit dags igen för Alvik Basket att ställas mot Telge Basket. Den här gången på bortaplan i Täljehallen. – Jag tror det kommer bli en riktigt tajt och jämn match, säger Alviks coach Fotios Ioannidis.
  • Skapad: 08 MAR 2019 11:01

Först måste vi avklara det ni redan vet men som måste sägas. Ja Telges bästa spelare, Klara Lundquist, är fostrad i Alvik och hon kommer ställas mot båda sina systrar Anna och Frida Lundquist som båda spelar för Alvik. Dessutom är Telges assisterande coach Joakim Lantto som i över 10 år coachade i Alvik och även under flera år jobbade på Alviks kansli.

Både Alvik och Telge kommer med självförtroende till matchen. Telge kunde relativt lätt utmanövrera Weterbygden, men kanske smäller det lite högre att Alvik som första lag den här säsongen vann över A3 Umeå. Uppe i Umeå dominerade Alviks Janel MccarvillePaula Juhlin och Elin Ljunggren som alla visade upp ett imponerande spel. Dessutom fick vi se stjärnskottet Tova Sabel göra sin bästa match för säsongen när hon hällde i 19 poäng mot bästa möjliga motstånd.

– Offensivt har vi gjorde det bra de senaste matcherna, men i matchen mot A3 gör vi även en riktigt bra defensiv match, säger Alvik Baskets coach Fotios Ioannidis.

Tyvärr kommer Alvik behöva klara sig utan Tova Sabel mot Telge, hon spelar istället European Youth Basketball League med Alviks utvecklingslag under helgen. Något som ställer till det för coach Fotios, speciellt när både sjukdom och skador gör sig påmind i laget.

– Vi har stora problem med skador och sjukdom. Vi vet helt enkelt inte vilket lag vi kommer kunna ställa upp med på lördag. Under veckan har vi endast varit åtta spelare på träningarna vilket så klart inte är optimala förberedelser.Det är oklart om Ilaria ZanoniMartina Stålvant och Anna Stern kommer spela, säger Fotios.

Telge består till större delen av egenfostrade spelare, där Ellen ÅströmMikaela Gustafsson och Patricia Elias utmärker sig mest. Men den riktiga spetsen får Telge från amerikanska Deanna Weaver  och kanske framför allt från Klara Lundquist som inte bara är Telges främsta poänggörare utan som också snittar flest poäng i hela SBL.

– Klara (Lundquist) är ligans bästa svenska spelare, att kontrollera henne kommer inte bli lätt. Sen har de Weaver som är en riktigt bra import och kan göra poäng båda nära korgen och längre ifrån. Telges första-femma är riktigt stark men de har inte så många som kan komma från bänken, det är Telges problem, säger Fotios och fortsätter:

– Ingen hemlighet att vi kommer vilja få bollen inside och utnyttja vår storlek. Vi kommer behöva kontrollera tempot i matchen och som alltid följa vår plan. Men det kommer bli en tajt och jämn match som kommer kräva fokus i 40 minuter.

Uppkast lördag 9/3 14.00 i Täljehallen. Matchen sänds även på >>> webben.


Foto: Martin Stern
Text: Rikard Aspegren

Skribent: Vicky Lagerström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link