Hoppa till sidans innehåll

Alvik åkte hem med vinst från den fullsatta Eoshallen!

28 MAR 2019 20:16
Den andra kvartsfinalen mellan Alvik och Eos påminde inte direkt om den första som lagen spelade i Åkeshovshallen för bara några dagar sedan. Det här var definitivt Alviks match.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2019 20:16

Det var inför en fullsatt hall i Lund som Alvik igår helt enkelt bara var tvugna att vinna. Eftersom Eos förra veckan vann den första kvartsfinalen av tre var vinst igår av största vikt för Alvik. Nu när båda lagen har varsin kvartsfinalvinst blir matchen på lördag helt avgörande för vilket lag som går vidare och får spela semifinaler.

Trots att Alvik måste ha känt pressen av att att ligga en match efter och trots trycket från Eos-supportrarna på läktaren så kändes det aldrig som att det var någon tvekan om vilka som skulle ta hem gårdagens match.

Alviks Martina Stålvant kickade igång fighten genom att göra matchens första 2 poäng och första perioden avslutades 11-21. Period två och tre blev rätt poängfattiga, och trots att Eos faktiskt vann båda dessa perioder så räckte det inte för att ta sig ikapp Alvik. Fjärde perioden inleddes med ett resultat som visade på 34- 39 till Alvik. Bortalaget hade bestämt sig för att helt enkelt inte släppa ännu en vinst till Eos, och så här sa Head Coach Ioannidis efter matchen:

- Idag spelade vi bättre försvar än i matchen i söndags. Spelarna var helt fokuserade och följde den plan vi hade för spelet. Matchen nu på söndag kommer bli tuff. Eos är ett bra lag och vi behöver fortsätta att var ödmjuka och förstå att inget är över än. Vi behöver fortsätta att ge allt vi har och fightas för bollen varje gång och visa att vi vill det här mer än dom.

SBL, kvartsfinal 2:3, IK Eos - Alvik Basket 47 - 60

(11-21, 10-8, 13-10, 13-21)

Poäng i Alvik: Amanda Tivenius 2 p, Ilaria Zanoni 2 p, Anna Stern 3 p, Paula Juhlin 7, Helena Haegerstrand 9 p, Martina Stålvant 16 p, Elin Ljunggren 21.

Poäng IK Eos: Ida Tryggedsson Preetzmann 2 p, Louise Noaksson 3 p, Sara Lundqvist 6 p, Dubravka Dadic 16 p,, Leah Scott 20 p.

Sista och avgörande kvartsfinalen spelas i Åkeshovshallen nu på lördag. En sak som förmodligen kommer påverka matchresultatatet en del är dagsformen för Alviks Elin Ljunggren och Eos Leah Scott. De är de spelare som gjort flest poäng i de två spelade kvartsfinalerna Elin på 19 respektive  21 poäng och Leah Scott på 24 respektive 20 poäng.

Om Alvik går vidare till semi får de möta antingen Luleå Basket, eller Högsbo Basket i bäst av fem semifinaler.

Uppkast kvartsfinal 3:3 IK Eos - Alvik Basket: Lördag 30 mars kl. 20:04 i Åkeshovshallen.

Om du inte kan komma till hallen så visas matchen på både C More och på SBL Webb-TV.

Skribent: Vicky Lagerström
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link

Se all info