Hoppa till sidans innehåll

Basketfestivalen - en solig succé för Alvik Basket

16 MAJ 2018 11:33
Äventyr som stärker klubbkänslan är något som präglar Alviks verksamhet. Föreningen försöker hitta projekt som får alla att trivas och känna sig delaktiga i aktiviteterna. Ett riktigt sommarevenemang ägde rum i helgen i Göteborg som badade i sol.
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2018 11:48

Alvik åkte med sex bussar fullastade med 26 lag och totalt 298 basketsugna spelare och ledare. Det blev förstås en storartad succé för gänget i Basketfestivalen. Massor av dramatiska matcher ägde rum överallt i den stora staden, man blir ganska geografiskt medveten om alla förorter då man spelar där. Dessutom förstås lyckade besök på Liseberg.

I finalspelet slöt många grönklädda Alvikare upp för att stötta sina kompisar på banan. Som vanligt var Alvik Basket en framgångsrik förening med många lag högt upp i tabellerna. Just det tävlingsmomentet är kanske inte det allra viktigaste så här sent in i säsongen, men samtidigt är det en tävlingsturnering och det är givetvis grädde på moset att stå där med den stor Göteborgspokalen på söndagen. 

Pojkar 05 fick se sig besegrade i finalen, likaså Damer U16, där båda lagen trots finalförlust kan se tillbaka på en fantastiskt genomförd turnering och en rikgit fin silverbuckla. Flickor 06 tog sig hela vägen till final med två av sina tre anmälda lag och det blev således både guld och silver för dom.

De flesta årgångar hade flera lag anmälda där närvaro var betydligt intressantare än att faktiskt vinna varje match. Snarare är det intresset för basket som skall upprätthållas och bli en bra startpunkt för nästa säsong under denna resa. Om just det var meningen så var äventyret en formidabel framgång. Nu hjälpte förstås det fina vädret till att ytterligare boosta vistelsen. Att bara hänga med kompisarna i Munkebäcksgymnasiets näromgivning är en fullgod anledning att vara med.

Alviks Moa Olsson, med tillfälligt kansli på Munkebäcksgymnasiet var nöjd efter helgen:
- Det var fantastiskt roligt att se så många glada Alvikspelare runt om på gatorna i Göteborg som visade sig från sin allra bästa sida. Jag gick själv och kollade på finalen för pojkar 05 i Lisebergshallen och det var väldigt fint att se så många killar och tjejer från Alviks äldre lag vara där och heja fram de yngre grabbarna. Just den finalen är något jag sent kommer att glömma, det var massvis med Alvikfans på läktarna som gjorde mer väsen än jag någonsin kunnat ana.

Nästa vecka blir det avslutning för samtliga lag i föreningen vid olika tidpunkter. Sedan är det dags att ladda för nästa säsong. Den stora startpunkte för den är förstås det årliga ABC-äventyret. Då kan man under en hel vecka få uppleva samma sköna atmosfär som under denna helg. Även detta år bär det av till Visby (med flest soltimmar i hela Sverige).

Läs mer och anmäl dig till Alvik Basket Camp här -  http://www.alvikbasket.nu/ALVIKBASKETCAMP2018/

Skribent: Patrick Montgomery
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-87 04 10
E-post: This is a mailto link