Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren

Blixtarna jobbar hårt - dags för slutspel!

11 MAJ 2018 13:16
På lördag tar Alvik Blixtarna tåget upp till Sundsvall för att avsluta säsongen. Elva taggade spelare åker upp tillsammans med coacherna. Förra året blev det en fin 5:e-plats. I år är det dags för revansch.
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2018 17:03

Klubbens satsning på Blixtarna har under många år varit mycket uppskattad och det har inte varit svårt att finna spelare sugna på basketsporten.

Den framgångssagan har varit så populär att det nu också finns ett nybörjarlag – Alvik Blixtarna Jr. Detta lag för de lite yngre som fortfarande är på nybörjarstadiet. Med kompetenta ledare har båda dessa gäng tagit stora steg i utvecklingen och matcher utkämpas nu på riktigt. Blixtarna Jr gjorde ett gott jobb i Special Olympics förra helgen och nu skall seniorerna överträffa deras framgång är det tänkt. SJ har gått in som huvudsponsor för ett seriespel bland seniorlagen - SJ Basketligan Special. En liga som utspelas vid fyra sammandragningar under året där hela fjorton lag deltar. Med stor geografisk spridning från norr till söder har detta event tilldragit sig stort intresse.

Senast laget var igång spelades en matchomgång i Solna. Det bjöds på underhållande spel och jämna matcher. Förhoppningsvis bjuder laget på samma basketglädje i helgen. För motståndet står på lördagen Ockelbo och Olympic Göteborg 1. På kvällen deltar laget tillsammans med övriga deltagare på en bankett där en del individuella priser kommer att delas ut. Dessutom kommer det att bli uppträdanden från lagens talangfulla spelare.

Alvik Blixtarna har alltid gjort bra ifrån sig på planen och bredvid. En rafflande, välspelad och mycket spännande slutspel satte punkt för äventyret för ett år sedan. Längsta strået då drog Kometerna från Sundsvall. Nu har de försvarande Mästarna bjudit in till sin norrländska pärla för årets finalspel. Ledarstaben hos Alvik Blixtarna är liksom på juniorsidan mycket stark med gott om kunskap för det svåra spelet. Malin Hanno, Christian Eriksson och Sofia Klackenberg är ledare och driver sina spelare framåt på varje träning.

Sofia Klackenberg ser fram mot att komma iväg:
- Det är klart det här är höjdpunkten på säsongen och på vägen har vi haft enormt kul tillsammans. Förhoppningsvis lyckas laget spela sig vidare till semifinal i år och därefter ha chansen att bli bäst i Sverige!

Vi önskar Blixtarna stort lycka till och hoppas dom kommer hem med bucklan.

Här kan du läsa mer om Basketligan Special: http://basketliganspecial.se/
Samtliga matcher sänds online här - https://www.streamify.io/sjbasketliganspecial

Vi riktar även ett stort tack till Stockholm-Västerled Rotaryklubb för att dom stöttar vårt arbete och gör det möjligt för att att kunna utveckla det än mer!

Foto: Anders Tillgren

Skribent: Patrick Montgomery
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-87 04 10
E-post: This is a mailto link