Hoppa till sidans innehåll

Det blev två vinster för HU19 i helgen!

25 FEB 2019 15:03
Killarna i Utv. Herr har precis kommit hem från en tuff spelhelg i European Youth Basketball League(EYBL). Trots oerhört tufft motstånd fick de med sig två vinster hem.
  • Skapad: 25 FEB 2019 15:03

Vi har haft chansen att få ställa några frågor till HU19s coach, Fred Drains:

1.  Vad har lagets största styrka varit under den här spelhelgen, vad har ni lyckats bäst med? 

Fred Drains: Laget kämpande hårdare än någonsin förut, För att kunna spela i EYBL så måste vi det. Vi är små, så vi måste spela tufft varje match. När vi gör det så får vi saker att hända ute på planen. Det hjälpte oss att vinna 2 av 5 matcher den här helgen. I den sista matchen gav vi allt men energin tog slut. Att vi spelar så här i EYBL hjälper oss när vi spelar i Sverige. Matcherna hemma är mycket långsammare och inte lika fysiska, det hjälper oss mentalt.  

 

2. Finns det något som laget hade kunnat göra bättre?

 

Fred Drains: Ja, vi hade kunnat spela tuffare i början av matcherna, det boostar självförtroendet vilket gör det offensiva spelet enklare.

 

3. Var det någon/några spelare som utmärkte sig under helgens matcher?

 

Fred Drains: Alla spelare i laget kom in och gjorde någonting bra. Max och David var tvungna att ta mycket ansvar. Och de som verkligen utmärkte sig var de unga killarna. Artur och Castor klev verkligen fram och spelade bra i kritiska lägen.

 

4. Vad tror du spelarna tycker om att spela i EYBL?

 

Fred Drains: Jag tror att de flesta av dom känner sig lite skrämda av att möta så stora, unga och talangfulla spelare. De inser inte att de bara är basketspelare precis som dom själva. Bara de kliver in på planen kan dom spela mot vem som helst. Kommer det att vara lätt? Nej men du fightas och ger dig själv en chans att vinna. 

 

Statistik: 

http://www.eybl.lv/new/b_juniors_team.php?team_id=267113&season_id=101749&fbclid=IwAR0dHU0cWrGv0OX6YuJ3izS54VyhArPWfh6zZo7-l7jzxyfejQofBFVeX5E

 

Skribent: Vicky Lagerström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: This is a mailto link